Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
7°C

Referendumul pentru alipirea comunei Țintești la Buzău a eșuat: Doar 10% din buzoieni s-au prezentat la urne

Referendumul pentru alipirea comunei Țintești la Buzău a eșuat: Doar 10% din buzoieni s-au prezentat la urne

Referendumul pentru unificarea municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti, organizat duminică, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la urne: doar 10% din buzoieni au mers să voteze.

„Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Ţinteşti! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca şi până acum, să vă îmbunătăţim viaţa de zi cu zi şi să identificăm şi să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul oraşului nostru. Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspiraţia, viziunea şi energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului. Mulţumesc din tot sufletul buzoienilor ce şi-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca şi mine, în acest proiect! Dar, în continuare, ţin să vă asigur că voi rămâne acelaşi primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine. Doamne ajută-ne!”, a scris Constantin Toma pe pagina sa de Facebook, citat de digi24.ro

Citește și Referendum la Buzău pentru unirea orașului cu o comună limitrofă. "Ne vom dubla suprafața, vom fi mai mari decât Iași, Timișoara, Oradea, Ploiești sau Brăila"

Prezenţa la urne a fost de 10,68% în municipiul Buzău şi 43,03% în comuna Ţinteşti, iar, conform legii, pentru a fi valabil, la referendum ar fi trebuit să participe cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, iar cel puţin 50% plus unu să fie de acord cu comasarea celor două localităţi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus