Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
15°C

BC CSU Sibiu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României

BC CSU Sibiu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României

BC CSU Sibiu și-a asigurat prezența în Turul al doilea al Cupei României, după două dueluri împotriva celor de la CSM Ploiești. Baschetbaliștii sibieni au reușit victoria și în meciul din deplasare, disputat aseară în Sala Olimpia din Ploiești, scor 80-65(18-16, 19-15, 24-17, 19-17). 

Sibienii au început partida cu multă energie și dorință de a-și asigura calificarea mai departe, deși știau că adversarii vor face tot posibilul pentru a încerca să întoarcă rezultatul din meciul tur. Baschetbaliștii sibieni însă nu au cedat niciun moment, reușind să câștige fiecare secvență a partidei și, implicit, duelul, până la final. BC CSU Sibiu se califica, așadar, în turul al doilea al Cupei României, după două victorii clare în fața celor de la CSM Ploiești. 

„O victorie importantă, greu obținută, mult mai greu decât o arată rezultatul și continui să cred că Ploieștiul are o echipă completă și foarte bună, pentru o nou promovată. Cu siguranță va pune probleme oricui, de foarte multe ori, în campionat și cred că au un obiectiv realizabil de calificare în PlayOff. Din punctul nostru de vedere, cred că am făcut un meci destul de bun, nu cel mai bun posibil al nostru, dar în condițiile în care am avut o rotație foarte scurtă, a trebuit să apelăm și la jucătorii noștri tineri. Cristian Cerbu a reușit să facă minute bune în teren și mă bucur că ne putem baza pe el. Sunt sigur că dacă va rămâne serios și concentrat va reuși să își câștige încrederea”, a transmis Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Sibiu, la final.

„Mă bucur pentru calificare și, așa cum am mai zis și înainte de meci, trebuie să ne jucăm șansa pentru că nu avem nimic de pierdut, doar de câștigat, având o situație grea din punct de vedere al rotației. Băieții au arătat caracter și determinare și sper ca acestea să ne ajute să devenim o echipă mai bună.

Cel mai bun jucător al BC CSU Sibiu în partida retur a fost Justas Tamulis cu 23 de puncte, 5 rec., 2 ass., urmat de Evan Fitzner cu 19p,4 rec., Rareș Uță care a terminat în double-double cu 14p, 13 rec.,  Monyea Pratt cu 13p, 9 rec., 3 ass., Lucas Tohătan 9p, 4 ass., Mirel Dragoste 2p, 4 ass.. În partida de luni a mai evoluat Cristian Cerbu. 

Următorul meci oficial pentru echipa sibiană va avea loc vineri, 1 octombrie 2021, atunci când BC CSU Sibiu debutează în Liga Națională de Baschet Masculin de la ora 18, la Sala Transilvania, în compania celor de la BC Athletic Constanța.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus