Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Partidul lui Liviu Dragnea și-a făcut bază la Sibiu. Fostul senator Nicolae Avram se ocupă de formarea organizației

Partidul lui Liviu Dragnea și-a făcut bază la Sibiu. Fostul senator Nicolae Avram se ocupă de formarea organizației

Nicolae Avram, fost senator de Sibiu în mandatul 2016-2020, este șeful colectivului care pune bazele în județ a partidului Alianța pentru Patrie, anunțat de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. ”În primul rând, suntem acum în faza de organizare. Este interimat, nu e ceva definitiv, vreau să pun umărul la acest proiect politic după priceperea și capacitatea mea. Lângă mine mai sunt câteva persoane, am format un grup de inițiativă, urmează ca în proiectul apropiat să ne găsim și un sediu.  Înainte trebuie să se organizeze structura la nivel național, așa e normal”, a declarat Nicolae Avram pentru Turnul Sfatului.

Fostul senator spune că până acum nu a venit nimeni din organizația PSD Sibiu spre noua formațiune. ”Nu, deocamdată nu. Poate că vor veni, nu știu. Noi nu cerem nimic, fiecare își face o direcție politică în funcție de cum crede fiecare că poate fi scoasă țara din acest impas politic, din acest dezastru”, a explicat Avram.

Alături de el sunt în acest demers Petre Găinușe, și el un fost social-democrat, cu domiciliul în Șura Mare și Bogdan Feldoianu,fostul șef de cabinet al senatorului. ”Poate fi un secretar general, poate fi lider la tineret, dar acum sunt discuții, nu avem funcții de împărțit, deocamdată ne formăm”, a precizat fostul senator.

Nicolae Avram a fost primar în comuna Șura Mare între 1996 și 2016, an în care a fost ales senator. La alegerile de anul trecut a candidat pentru un loc în Camera Deputaților în județul Vâlcea, pe listele Partidului Ecologist Român.

Partidul lui Dragnea, pregătit de Codrin Ștefănescu

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, a anunţat în urmă cu două săptămâni că va sprijini un partid nou-înfiinţat, numit Alianţa pentru Patrie. Potrivit lui Dragnea, formațiunea a luat naștere în urma demersurilor făcute de Codrin Ștefănescu.

"Prin octombrie am avut o discuţie cu Codrin Ştefănescu. Mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiţi, de infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie - 20%. Am zis că sunt de acord şi îl voi sprijini cu tot ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică, administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Am găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva, pe parcursul procedurilor, să se blocheze înfiinţarea partidului. Partidul s-a înfiinţat - se numeste Alianţa pentru Patrie. E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă. A noastră, a tuturor. Dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România", a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea Plus, scrie Agerpres.

Fostul lider al PSD a precizat că această formaţiune politică nu va fi naţionalistă, iar principalul obiectiv al său va fi "bunăstarea românilor".  

Ce vrea Alianța pentru Patrie

Conform site-ului partidului, acesta este o formațiune politică ”loială poporului” român, care se angajează total ”pentru promovarea valorilor și intereselor sale vitale; pentru afirmarea onestă a conceptului de românism și românitate, atât în spațiul de existență al națiunii române, ca întreg, cât și în dialogul universal cu celelalte popoare”.

Alianța pentru Patrie de declară un partid naţional care sustine patria, familia, identitatea și mândria națională, bunăstarea fiecărui român și valorile istorice tradiționale, culturale, morale și religioase ale poporului român.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Carcotel

Acum 1 an

AAHAHAHAHAH
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Petronel Colceriu

Acum 1 an

Domnul Dragnea este mandria neamului romanesc si garantia suveranitatii tarii noastre in fata puterilor straine care vor sa ne ingenunchieze copiii! Stiu, toti rezistentii sibieni care protestau tacut, facand un fel de baluta, vor rade, ei fiind superiori si aroganti. Dar noi, romanii de rand vom merge mai departe si vom readuce la conducerea tarii oamenii din neamul nostru cel romanesc, cu simtaminte nationale! Domnule Dragnea, Sibiul va apartine! Sacapati-ne de sasalai si liberali!
Raspunde

Danny

Acum 1 an

Miroase a legionarism!!!

Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Daca nici macar Trif nu se baga in Alianta pentru Patrie, a fost la pupat degeaba pe treptele DNA.
Raspunde

Rostogan

Acum 1 an

Romani verzi card ti-o spun verde in fata! Vivat!! Ca tot veni vorba... oare pe cat "verde" (citeste teren agricol, in special livezi) a pus mana prin metode specifice ex-primarul din Sura Mare?
Raspunde

Patri

Acum 1 an

legal are dreptul nu are interdictie ca bonbobel,cine vrea il voteaza cine nu nu
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

Încă un haur, exact ce ne lipsea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus