Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Ceartă între Primăria Petroşani şi CJ Hunedoara, din cauza unei inscripţii pe drumul spre Parâng

Ceartă între Primăria Petroşani şi CJ Hunedoara, din cauza unei inscripţii pe drumul spre Parâng

O inscripţie cu numele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a fost desfiinţată miercuri de pe un deal aflat în apropierea drumului care urcă spre staţiunea Parâng, din Valea Jiului, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, apreciind că literele ar fi fost montate fără autorizaţie de construcţie.

Gestul a fost contestat de preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care a anunţat că va depune o plângere penală în urma incidentului petrecut pe drumul judeţean, ce a fost modernizat recent de autorităţile judeţene.

Primăria Petroşani susţine că montarea grupului de litere s-a făcut fără respectarea prevederilor legale şi că a notificat CJ Hunedoara despre acest aspect pe data de 20 septembrie, solicitând desfiinţarea inscripţiei.

"Terenul pe care a fost amplasată inscripţia 'Consiliul Judeţean Hunedoara' aparţine domeniului public al Municipiului Petroşani, fiind predat constructorului în cadrul proiectului de modernizare a drumului judeţean, pentru realizarea unei parcări. Afişajul, în schimb, a fost realizat fără autorizaţie, reprezentând o lucrare suplimentară, care nu a fost cuprinsă în documentaţia ce a stat la baza emiterii autorizaţiei de construire. Astăzi nu am făcut altceva decât să restabilim legea, care trebuie respectată de noi toţi, indiferent de numele pe care îl purtăm sau funcţia pe care o ocupăm", a declarat primarul municipiului Petroşani, citat într-un comunicat al primăriei, remis AGERPRES.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a calificat gestul autorităţilor locale din Petroşani ca unul "iresponsabil" şi a anunţat că va depune o plângere penală în acest caz, deoarece inscripţia "Consiliul Judeţean Hunedoara" ar fi fost amplasată pe domeniul public al judeţului.

"După ce am primit adresa semnată de primar, am solicitat să ni se comunice atât temeiul legal, cât şi demersurile care trebuie realizate pentru a intra în legalitate, deşi inscripţia a fost amplasată pe domeniul public al judeţului Hunedoara. În loc să ne răspundă, aşa cum face orice administraţie locală, Tiberiu Iacob Ridzi a dispus abuziv demolarea acelei inscripţii. Domnule primar, vă este ruşine că vă aflaţi în judeţul Hunedoara?", a răspuns Laurenţiu Nistor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele CJ Hunedoara a adăugat că gestul primarului din Petroşani este descalificant şi a apreciat că este vorba despre o "răzbunare politică".

Drumul judeţean care face legătura dintre Petroşani şi staţiunea Parâng a fost dat în folosinţă pe 23 septembrie, după ce a fost modernizat de CJ Hunedoara în baza unui proiect în valoare de 18 milioane lei, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Autorităţile au apreciat că modernizarea drumului şi posibilitatea de urca cu maşina până în staţiunea Parâng vor duce la dezvoltarea turismului în Valea Jiului. 

foto Tiberiu Iacob-Ridzi/Facebook.com

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus