Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-5°C

Zeci de sibieni stau la coadă, la Spitalul Militar, pentru a treia doză. „Ar putea să separe programații de neprogramați”

Zeci de sibieni stau la coadă, la Spitalul Militar, pentru a treia doză. „Ar putea să separe programații de neprogramați”

Câteva zeci de sibieni stau la coadă, marți, pentru a primi a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Unii dintre ei sunt deranjați de faptul că sunt nevoiți să aștepte și aproape o oră pentru a fi vaccinați, în condițiile în care și-au făcut programare pe platforma națională.

Atmosfera este puțin tensionată la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar, unde câteva zeci de persoane așteaptă să se vaccineze. Problema este că la aceeași coadă se află atât sibieni care s-au programat în prealabil cât și persoane care au venit direct, fără programare. La fața locului, programații descoperă că se merge mai degrabă pe stilul primul venit, primul servit. 

„Ar putea să separe programații de neprogramați. Stăm aici de mai bine de o jumătate de oră și vedeți că mai avem de așteptat. Aveam programare, dar nu se respectă ora”, spune o sibiancă, susținută de o alta care este cu câteva persoane mai în față. „Aveam programare la 11, e deja trecut, coada e mare. Asta este, așteptăm acum, dacă am venit până aici.”

„Nu înțeleg pentru ce anume m-am mai programat, de ce mai oferă această posibilitate, dacă oricum nu se ține cont de ea. E inaccebtabil să vin și să stau atâta timp la coadă, după ce că am mai și venit mai devreme, în speranța că voi fi luată la ora la care trebuia”, mai spune cineva.

Întrebați de ce au ales să facă și a treia doză, cei prezenți, majoritatea trecuți de a doua tinerețe, au spus că o fac pentru ei înșiși sau pentru ca familiile lor să fie protejate. 

„Ne vaccinăm pentru că vrem să fim bine, preferăm o înțepătură în locul unui pat de spital. În plus, ne gândim că e mai ok să fim sănătoși și să prevenim, decât să luăm locul unui bolnav de cancer spre exemplu sau unei alte persoane care chiar ar avea nevoie de internare dar nu mai are loc din cauza bolnavilor de COVID. Noi suntem pro-vaccinare”, spune Corina.

În prima zi de administrare a celei de-a treia doze, 584 de persoane s-au vaccinat la Sibiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Andrei

Acum 3 luni

Aceiași varza ca și înainte, toată lumea la grămadă, se putea amenaja altfel, dar asta e nivelul, nu sunt pur și simplu în stare sa facă nimic bine...

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Munteanu

Acum 3 luni

Stau ca fraierii... Parca le-ar ajuta la ceva...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 3 luni

Probabil nu s-au așteptat să vină mintea la cap la atâta lume deodată. Se vor organiza ei
Raspunde

Ogarul visiniu

Acum 3 luni

e jenant pentru conducerea unui spital militar ,se poate rezolva repede si usor .....speram...
Raspunde

Dani ocna

Acum 3 luni

faceti sibieni vaccinul nr 3,il faceti degeaba
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus