Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Alergătorii de la Maratonul Internațional Sibiu: „Ni se pare o idee extraordinară”

Alergătorii de la Maratonul Internațional Sibiu: „Ni se pare o idee extraordinară”

2.700 de persoane s-au înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu, pentru a susține una din cele 34 de cauze anunțate. Am stat de vorbă cu câțiva dintre ei, să vedem cât de greu le-a fost să parcurgă kilometrii aleși, ce proiect au ales și ce îi convinge să revină an de an.

Cinci, zece, 21 sau 42 de kilometri, indiferent de distanța parcursă, fiecare alergător primește o medalie și recunoștința celor pe care a ales să îi ajute cu acest gest. O tânără din Sibiu care a ales Crosul Visma povestește că a fost un traseu mai greu decât își amintea, dar a meritat efortul.

„Am alergat 5 kilometri. A fost un pic mai dificil decât acum doi ani, când am alergat pentru prima dată. Am avut mai mult traseu cu piatră cubică. Am alergat pentru asociația Baby Care, pentru copiii de la neonatologie. A fost greu, dar a meritat”, spune Anca Morar.

Printre cei care au terminat traseul l-am întâlnit și pe primarul din Rășinari, Bogdan Bucur. O fire sportivă dedicată cauzelor nobile, edilul participă an de an la maraton, dar și la Urme pe Play, un eveniment organizat pe frumoasele coline din Rășinari. 

„Am alergat pentru Hai cu noi la Cetățuie. Este vorba despre o cetate care se află deasupra Rășinariului. Nu este prima dată când alerg, particip an de an și aici dar și la Rășinari. Am alergat puțin peste 5 kilometri, la o ștafetă de patru persoane. M-am descurcat chiar bine, având în vedere faptul că nu am prea apucat să mă antrenez”, povestește Bogdan Bucur.

Wenglor Sibiu a avut nu numai un cort cu surprize pentru alergătorii care încheie cursa, dar și câteva zeci de angajați înscriși să alerge.

„Anul acesta de la noi au participat 35 de persoane, inclusiv copii. Eu am participat la cursa de 10 kilometri, pentru Baby Care. Participăm deja de câțiva ani și ni se pare o idee extraordinară. Sponsorizăm și km pentru alergătorii noștri, dar și înscrierea. Sperăm să avem șansa să facem asta cât mai mulți ani de acum înainte”, spune Herbert Oprea, directorul general al companiei.

La cortul celor de la Wenglor găsiți bere de la Nembeer, o firmă locală producătoare de bere artizanală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Stefi

Acum 9 luni

Țara arde și Sibiul se piaptănă.
Raspunde

Un cititor

Acum 9 luni

Așadar, nu poți dona pur și simplu, ci trebuie să faci spectacol că să știe toată lumea că donezi.
Raspunde

Maratom

Acum 9 luni

Maraton in oras...pe piatra cubica si pe asfalt. O idee prosteasca. Ati blocat jumatate de oras cu acest mic circ pe piatra cubica si asfalt.
Raspunde

Participant maraton

Acum 9 luni

Îmi este jena pentru dumneavoastră ( ma refer la mesajele de mai sus) Din cuvintele voastre (Un cititor și Matatom) înțeleg că habar nu aveți de nimic legat de acest maraton și că sunteți lipsiți de empatie, de implicare socială și trăiți practic pentru mâncare și mers la toaletă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus