Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
0°C

Arafat: Măsurile adoptate de Guvern privind gestionarea pandemiei nu se aplică raporturilor de muncă

Arafat: Măsurile adoptate de Guvern privind gestionarea pandemiei nu se aplică raporturilor de muncă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că măsurile adoptate sâmbătă de Guvern privind gestionarea pandemiei de COVID-19 nu se aplică în cazul raporturilor de muncă, acestea putând fi decise doar în baza unui proiect de lege, şi nu a unei hotărâri de guvern.

El a răspuns astfel întrebat despre faptul că actorii nevaccinaţi au atras atenţia că noile reguli impuse de Guvern nu le vor mai permite să meargă la locul de muncă, în condiţiile în care li se refuză posibilitatea de a prezenta un test anti COVID.

"Nu a guvernat hotărârea asta cei care sunt la locul de muncă, acolo, fiind raporturi de muncă, orice modificare trebuie să fie prin proiect de lege. Însă, actorii pot să se testeze, pot să se asigure că sunt asimptomatici, ei sunt pe scenă, oamenii sunt în sală. Deci, la acest moment, nu se aplică raporturilor de muncă, pentru asta vedeţi că nu s-a intrat în hotărârea de guvern pe anumite chestii care trebuie numai prin lege făcute. Însă măsurile care s-au luat aici, considerăm că legislaţia actuală şi modul la care până acum am stabilit măsurile le considerăm măsuri de sănătate publică şi că se pot lua în această formă", a precizat Raed Arafat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Guvernul a aprobat sâmbătă, prin hotărâre, noile măsuri de gestionare a pandemiei de COVID, stabilind că în localităţile unde rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori accesul la anumite activităţi este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 1 an

ce ne freaca atat arafat asta de la situatii de urgenta? e stare de alerta, nu de urgenta. sa se duca in concediu ca se descurca planeta si fara el.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus