Vineri,
03.02.2023
Partial Noros
Acum
3°C

FOTO Protest spontan în Piața Mare. „Suntem ființe umane, nu coduri QR”

FOTO Protest spontan în Piața Mare. „Suntem ființe umane, nu coduri QR”

„Protest împotriva unui stat eșuat în care golful și injectarea cu seruri minune încearcă să devină sporturi naționale” - este mesajul pe care Doru Apostol, unul din cei mai cunoscuți manifestanți din Sibiu, l-a postat astăzi pe pagina sa de Facebook. Alături de text a publicat și câteva fotografii reprezentând pancartele care au fost purtate în Piața Mare de câteva zeci de sibieni, în cadrul unui protest spontan.

Protestul s-a referit în mare parte la măsurile impuse în combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, pe pancartele manifestanților fiind lansate mesaje precum: „Stop psihoza! Copilul are dreptul la sănătate, nu să fie testat, tratat ca un cobai” sau „Suntem ființe umane, nu coduri QR”. Fiind un eveniment desfășurat fără aviz, jandarmii sibieni au legitimat câteva persoane, urmând să aplice sancțiuni contravenționale, dacă se va concluziona că este necesar.

„La protestul spontan din centrul municipiului Sibiu, jandarmii sibieni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică și protecția participanților. Facem precizarea că unii dintre protestatari au fost deja legitimați întrucât au participat la o adunare publică nedeclarată, astfel fiind nerespectate prevederile legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice. În continuare, se vor face verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la activitate, iar în funcție de împrejurări se vor stabili faptele contravenționale și dacă se impune luarea vreunei măsuri, respectiv aplicarea de sancțiuni contravenționale”, transmite Floriana Picioiu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

Foto: Facebook/Doru Apostol

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Alin

Acum 1 an

niste bovine
Raspunde

No name

Acum 1 an

Daca premierul si-a permis sa-i faca prosti, ce sa mai? hai sa-i facem in toate felurile? Acele "bovine" daca iti vor intinde candva o mana de ajutor sa o refuzi pe principiul asta!
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 1 an

De ar intelege si ar aplica toata lumea indemnurile de bun simt... Din pacate noi avem treaba cu vremuri tulburi,de mult trecute si cu orgoliile exacerbate... pun sau nu o o statuie de tinichea cu baron pt ca a dat(de parca pleca in mormant cu ele neavand mostenitori) ,mai mindru e hermanstadianu' decat sibianu'....etc,etc.. Hai sa vedem ce fac alte popoare vecine care au fost in aceaiasi porcarie comunista...polonezii,cehii si de ce nu,ungurii cu identitatea lor nationala,cu preluarea actiunilor de la companiile de gaz,curent si apa vandute ca la noi....
Raspunde

Jandarmeria adunatura de lingai

Acum 1 an

Orice amenda data protestatarilor care-si exprima public opiniile este egala cu zero si trebuie contestata. Constitutia Romaniei este mult deasupra oricarei hotari cnsu, HG , sau legi! CONSTITUTIA ROMANIEI: Art. 30 – Libertatea de exprimare (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile."
Raspunde

No name

Acum 1 an

Subscriu!
Raspunde

Gica

Acum 1 an

Acum are si Sibiul un Shoshocel .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alin

Acum 1 an

Mor sibienii in spitale pentru ca nu sunt vaccinati si voi faceti reclama unor criminali.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

No name

Acum 1 an

Cum poti sa-i numesti criminali?
Raspunde

Silviu

Acum 1 an

Nu vrei sa fii un cod QR? Poate vrei sa fii o eticheta la morga sau un numar intr-o statistica....
Raspunde

No name

Acum 1 an

Vorbeste pentru tine, nu pentru altii!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

Cam același stil și scris pe pancarde, e clar că au fost făcute de un "laborator". Sunteți străvezii, haurilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus