Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

Am luat un prânz târziu, la un colț de stradă, în Sibiu

Am luat un prânz târziu, la un colț de stradă, în Sibiu

Nu-mi propusesem neapărat ca vineri după lucru să mănânc ceva în oraș, mai ales că deja mai mâncasem peste zi una, alta. Dar pentru că trebuia să scriu articolul, iar pe weekend știam că nu am timp, am ales totuși să merg la un local care mi se recomandase chiar recent, din două părți. Ambele păreri - excepționale. Bună mâncarea, faină atmosfera, totul super. 

Charlie's Specialty Coffee & Brunch se află la intersecția străzilor Faurului cu Ocnei, chiar pe colț. Traficul e cam intens în zonă, claxoanele îți perturbă liniștea adeseori, pentru că cei care coboară din Piața Mică și cei care vin de pe Faurului niciodată nu se pot hotărî care are prioritate, praful se ridică și el, pe scurt - se anunța a fi cu siguranță rețeta unei ieșiri cu o recenzie cel puțin acidă. N-a fost chiar așa, până la urmă. Ne-am așezat în cel mai retras loc al terasei, făcut parcă pentru o pereche de pitici, nu pentru doi oameni în toată firea, dar altfel chiar simpatic, te făcea să uiți puțin că ești la margine de stradă. 

Am comandat „light”, un fel principal și un desert la două persoane, pentru că voiam mai mult să gust, nu neapărat să mă ospătez. Și tare rău mi-a mai părut. Am cerut cel mai nou preparat din meniu - patatas bravas, chorizo, eggs & aioli - și o porție de pere coapte cu vafe și cremă de vanilie. 

Felul principal a venit într-o olicică în care, pe o jumătate se aflau cartofi wedges, pe jumătatea cealaltă chorizo cu un sos de usturoi și deasupra oul făcut ochi. În combinația de cartofi și ou cred că chorizo-ul ar fi ieșit mai mult în evidență dacă ar fi fost picant. În modul în care a fost gătit l-am simțit mai mult ca pe o umplutură, un aperitiv la restul ingredientelor. Dar să nu mă înțelegeți greșit, e doar o chestiune de gusturi, mâncarea de-altfel a fost delicioasă. 

Apoi, perele. Un desert mai fain gătit de mult n-am mai mâncat, sincer vă zic. Au fost coapte exact cât trebuia ca să fie moi, dar să nu se dezintegreze când le tăiam, iar ceea ce mi-a plăcut la nebunie a fost că nimic nu a fost prea dulce. Crema a fost exact cât trebuia îndulcită și mi s-a părut interesantă combinația cu vafele.

La final am lăsat la masă puțin peste 71 de lei, pe cele prezentate mai sus, alături de un matcha latte și un chai tea, despre care n-am zis nimic pentru că nu mi-au lăsat nici o impresie. Cam fără gust și cam prea lungite pentru gustul meu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Pofticiosul

Acum 7 luni

Hm...Patatas as incerca si eu... Desertul nu-mi spune nimic: fructe coapte cu crema de vanile, neinteresant...
Raspunde

Gospodina

Acum 7 luni

Cu titlul acesta ai facut si o rima... Cred ca erai intr- dispozitie poetica, de-aia ti-a placut mancarea. Cartofi prajiti cu ochiuri... Mancarea studentului sarac...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus