Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Barna: Cioloş, propunerea de premier a USR PLUS, dacă moţiunea trece şi PNL nu face o nominalizare

Barna: Cioloş, propunerea de premier a USR PLUS, dacă moţiunea trece şi PNL nu face o nominalizare

Vicepreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, că Dacian Cioloş reprezintă propunerea partidului pentru funcţia de premier, în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, iar PNL nu va face o nominalizare.

"E o decizie clară, propunerea de premier este Dacian Cioloş, dar această propunere, evident, va fi discutată la Cotroceni, în momentul în care vedem că există o dorinţă de a reconstrui această coaliţie PNL-USR-UDMR. (...) Pe structura coaliţiei, aşa cum a fost ea semnată în decembrie, când s-a constituit ea, propunerea de premier, evident, aparţine PNL şi ne aşteptăm să vină o altă propunere decât Florin Cîţu. Însă, dacă se poate constitui o coaliţie în jurul unui premier, avem o propunere fermă, clară, consecventă - colegul meu, Dacian Cioloş", a arătat el, în cadrul unei declaraţii de presă, citat de Agerpres.

În ce priveşte faptul că textul moţiunii conţine critici la adresa miniştrilor USR, Barna a declarat că este vorba despre o "retorică acidă, agresivă şi mereu de escaladare" pe care a folosit-o premierul Florin Cîţu, în ultimele două luni.

"Nu e vorba de nicio însuşire de critici. E un mesaj foarte simplu. Premierul trebuie să plece. Acest premier nu are competenţa şi calitate, nici umană, nici profesională să conducă un guvern al României", a spus el.

Potrivit lui Barna, moţiunea de cenzură este necesară, "pentru ca România să reintre într-o logică de guvern care guvernează pentru cetăţeni şi nu pentru interesul domnului Florin Cîţu". El a reamintit că USR PLUS este dispus să poarte negocieri cu PNL şi UDMR în cazul în care moţiunea este adoptată şi există perspectiva unui alt premier.

"Votăm o moţiune care nu era necesară, votăm o moţiune care se întâmplă dintr-un simplu motiv: pentru Florin Cîţu, din păcate, pălăria de premier s-a dovedit mult prea mare. Această coaliţie poate să meargă mai departe şi are şi competenţa şi resursele să scoată România din criză, cu un alt premier", a declarat Barna. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 630

Comentarii

2 comentarii

Contra

Acum 1 an

PNL o sa-l nominalizeze tot pe Catu! Nu va lasati manipulati!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

Nein! Vrem Veeorică, și șoșoacăcă la sănătate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus