Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Barna: Cioloş, propunerea de premier a USR PLUS, dacă moţiunea trece şi PNL nu face o nominalizare

Barna: Cioloş, propunerea de premier a USR PLUS, dacă moţiunea trece şi PNL nu face o nominalizare

Vicepreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, că Dacian Cioloş reprezintă propunerea partidului pentru funcţia de premier, în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, iar PNL nu va face o nominalizare.

"E o decizie clară, propunerea de premier este Dacian Cioloş, dar această propunere, evident, va fi discutată la Cotroceni, în momentul în care vedem că există o dorinţă de a reconstrui această coaliţie PNL-USR-UDMR. (...) Pe structura coaliţiei, aşa cum a fost ea semnată în decembrie, când s-a constituit ea, propunerea de premier, evident, aparţine PNL şi ne aşteptăm să vină o altă propunere decât Florin Cîţu. Însă, dacă se poate constitui o coaliţie în jurul unui premier, avem o propunere fermă, clară, consecventă - colegul meu, Dacian Cioloş", a arătat el, în cadrul unei declaraţii de presă, citat de Agerpres.

În ce priveşte faptul că textul moţiunii conţine critici la adresa miniştrilor USR, Barna a declarat că este vorba despre o "retorică acidă, agresivă şi mereu de escaladare" pe care a folosit-o premierul Florin Cîţu, în ultimele două luni.

"Nu e vorba de nicio însuşire de critici. E un mesaj foarte simplu. Premierul trebuie să plece. Acest premier nu are competenţa şi calitate, nici umană, nici profesională să conducă un guvern al României", a spus el.

Potrivit lui Barna, moţiunea de cenzură este necesară, "pentru ca România să reintre într-o logică de guvern care guvernează pentru cetăţeni şi nu pentru interesul domnului Florin Cîţu". El a reamintit că USR PLUS este dispus să poarte negocieri cu PNL şi UDMR în cazul în care moţiunea este adoptată şi există perspectiva unui alt premier.

"Votăm o moţiune care nu era necesară, votăm o moţiune care se întâmplă dintr-un simplu motiv: pentru Florin Cîţu, din păcate, pălăria de premier s-a dovedit mult prea mare. Această coaliţie poate să meargă mai departe şi are şi competenţa şi resursele să scoată România din criză, cu un alt premier", a declarat Barna. 

Vizualizari: 531

Comentarii

2 comentarii

Contra

Acum 2 luni

PNL o sa-l nominalizeze tot pe Catu! Nu va lasati manipulati!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 luni

Nein! Vrem Veeorică, și șoșoacăcă la sănătate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus