Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Doar cinci localități din județ nu au cazuri de Covid. Mai sunt 86 de paturi libere în spitale

Doar cinci localități din județ nu au cazuri de Covid. Mai sunt 86 de paturi libere în spitale

Actualizare ora 16.50

Autoritățile locale anunță că s-a produs o greșeală în calculul paturilor ocupate de pacienți Covid în județ. Astfel, sunt 334 de pacienți internați în spitale, dintre care 42 în secțiile ATI Covid. Rezultă că în secții Covid non-ATI se află 292 de pacienți.

Din totalul de 378 de paturi disponibile, cifra corectă anunțată de DSP Sibiu, reiese că sunt libere 86 de paturi în secții non-ATI pentru pacienții Covid.

Articolul inițial:

376 de persoane sunt spitalizate cu Covid, se arată în informarea de astăzi transmisă de Instituția Prefectului, din totalul de 385 de paturi date disponibile, la capacitate, maximă, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. Reiese că în acest moment mai sunt doar 9 paturi libere. În 59 de localități se regăsesc cazuri active de Covid.

În secțiile ATI Covid sunt internate 42 de persoane, aceasta fiind capacitatea maximă la nivelul județului după ce la Spitalul Clinic Județean Sibiu s-au mai pregătit încă 10 paturi în plus.

Mai mult de jumătate din cazurile active de Covid din județ se regăsesc în municipiul Sibiu. Din 1901 cazuri active, câte sunt raportate astăzi, 1.212 sunt în municipiul reședință de județ. Rata de incidență aici a ajuns în municipiul Sibiu la 7,12 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, vârful din această pandemie fiind în timpul valului doi pandemic – 13,62.

În ultimele 24 de ore au fost depistate pozitiv 126 de persoane din 878 de teste, 162 RT-PCR și 716 teste rapide.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1253 persoane aflate în carantină și un număr de 1368 persoane în izolare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus