Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

USR PLUS Sibiu: Finanțarea administrației locale din fondul de rezervă pentru cheltuieli curente este complet anormală

USR PLUS Sibiu: Finanțarea administrației locale din fondul de rezervă pentru cheltuieli curente este complet anormală

Președinta USR PLUS Sibiu, Ruxandra Cibu Diaconu, condamnă actul prin gare Guvernul Cîțu a împărțit banii din fondul de rezervă către administrațiile liberale. ”Finanțarea administrației locale din fondul de rezervă pentru cheltuieli curente este complet anormală și o sursă de clientelism politic instituționalizat. În mod normal cheltuielile curente cu destinație generală se acoperă din veniturile proprii, cotele defalcate din impozitul pe venit și transferurile de echilibrare pe care administrația locală le primește pe baza unei formule de alocare stabile.

Finanțările din Fondul de Rezervă trebuie strict limitate la situații de urgență/excepționale, clar definite. Volumul Fondului de Rezervă trebuie să fie limitat, nu la dimensiuni care depășesc bugetele unor ministere mai mici”, susține liderul USR PLUS.

Conform unei analize realizată de Turnul Sfatului, 95,95% din banii primiți de localitățile din județul Sibiu, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, au fost direcționați către primării PNL.

”O bună parte din primăriile USR PLUS au fost omise de la aceste alocări pe simplul motiv că nu sunt conduse de “echipa câștigătoare”. Colegul meu Timotei Păcurar, primar al comunei Micăsasa, se află într-o situație similară iar problemele comunității pe care o reprezintă nu sunt deloc puține. Însă așa cum am învățat până acum ne descurcăm prin forțele proprii și am demonstrat încă o dată că indiferent de context nu abdicăm de la principiile care ne-au adus în politică”, completează Ruxandra Cibu Diaconu.

Liberalii, din 42 de primării din județ, trei nu au primit niciun ban. E vorba de Marpod, Mediaș și Șelimbăr. În rest, celelalte 39 au primit în total 17,765 milioane de lei, o medie de 455.512 lei. Dacă ne raportăm la toate cele 42 de primării liberale din județ, media este de 422.974 de lei.

În comparație, din 16 primarii PSD au primit bani 14. Nocrich și Poplaca nu au primit niciun leu de la guvern, iar în total administrațiile social-democrate au primit 750 de mii de lei. O medie de 46.875 de lei pe primărie PSD, dacă ne raportăm la toate cele 16.

Niciuna din primăriile cu edil USR PLUS, PMP, PE ori independent nu a luat niciun leu.

Citește și

PNL ia tot în Sibiu. 17,76 milioane de lei din totalul de 18, 5. ”Banii ăștia au venit politic”

Toți angajații Biblioteca ASTRA își vor primi salariile. Consiliul Județean a primit de la guvern peste 5 milioane de lei

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Tudor

Acum 1 an

Și oare de unde să-și plătească salariile stabilite la maxim posibil?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus