Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Stupid people

Stupid people

Așa arată un dezastru sanitar” este ultimul video al celor de la Recorder. Ne arată milimetric exact cum suntem noi ca națiune.

Am desprins câteva idei după ce am urmărit imaginile.

În primul rând, inteligența noastră este sub nivelul primatelor. Există studii care arată că sunt nu numai primate, ci numeroase mamifere care pot învăța din greșeli. Noi, se pare că nu.

Am trecut prin trei valuri pandemice, mai mici sau mai mari, și nu am priceput ce trebuie făcut ca să nu mai avem morgile din nou pline. Și era destul de simplu:

Vaccinare, dotarea spitalelor cu paturi de ATI și un plan B de utilare în cazul în care situația scapă de sub control. În mare, cam ce-au făcut restul statelor europene.

Nu ne-am vaccinat pentru că am considerat că Dumnezeu și o șleahtă de sfinți vor fi mult mai capabili decât știința. S-a dovedit acum că nici cadavrele unor înaintași (moaște) nu rezolvă prea multe.

Nu ne-am vaccinat pentru că din vastele noastre cunoștințe medicale am dedus că nu putem stabili exact ce conține lichidul. Am constatat că există posibilitatea să fim manipulați prin unde scurte și medii. Am protestat astfel pentru că ni se îngrădește libertatea de a muri în spital.

Am văzut în film o persoană care, inspirând din masca alimentată la oxigen, recunoaște că nici acum nu s-ar vaccina. Că doctorii nu sunt deciși. Și individul chiar avea un punct de vedere, pentru că într-adevăr o mare masă de medici și asistente au fost reticente față de vaccinare. De ce? Prostia bate știința.

De altfel, în acest film am văzut că un cadru medical purta o icoană la gât, în locul legitimației. În orice spital, din orice stat civilizat, ar fi motiv de dat în ziar, la noi e un status social.

Am văzut apă curgând din tavan într-un salon de ATI. Un fapt banal, cotidian.

Am văzut haosul pe care sunt sigur că îl putem regăsi în foarte multe spitale din țară. Un cadru medical escalada paturi să ajungă la alt internat. Într-un salon, reporterul număra 12 pacienți. Din cauza lipsei de paturi, oameni conectați la oxigen erau puși să aștepte pe scaune de birou eliberarea unui loc. Cadavrul în sac negru așteptând doi brancardieri să-l ducă la morgă era așezat între doi pacienți. Încă vii. Niște imagini care șochează. Dar nu avem absolut nicio scuză.

Italia nu e de apreciat neapărat pentru felul în care a gestionat valul 4. Nu au fost multe cazuri la ATI, iar media persoanelor decedate s-a menținut jos, aproape de nivelul înregistrat pe perioada verii. Spun că nu e de apreciat pentru că ei au trecut prin asta, știau ce să facă pentru a nu mai ajunge acolo. Și au făcut. În primul rând s-au vaccinat în procent de peste 85%. Așa e normal. Așa am evoluat ca specie. Bine, unii.

E de apreciat, după părerea mea, un stat ca Danemarca, de exemplu, care nu a avut niciodată un număr impresionant de decese și care totuși a înțeles că vaccinarea îi poate scuti de probleme. Nu au avut nevoie să treacă ei înșiși printr-o tragedie națională pentru a face ce trebuie. Au învățat asta privind la alții.

Suntem ”stupid people” de sus până jos.

De la premierul Cîțu, cel care spunea solemn că în România nu va exista valul patru. Bazându-se pe ce?

De la miniștrii sănătății, în frunte cu Vlad Voiculescu, incapabili să vină cu un plan concret. Doar cârpeli, în cel mai bun caz. Avem și acum exemplul din Iași, unde o unitate Covid nu poate fi pusă în funcțiune pentru că nu sunt suficiente stații de oxigen.

Am avut o vară întreagă timp să ne pregătim, însă de la cel mai înalt nivel ni s-a spus tărăgănat că suntem campionii lumii libere. Că am înfrânt.

E vinovată întreaga clasă politică pentru că a dovedit că nici măcar o dată la 30 de ani nu e capabilă să se unească într-o cauză comună: protejarea sanitară a populației. Sunt vinovați pentru că nu sunt în stare să facă legi clare, aplicabile. Sunt vinovați că se înconjoară cu nulități care nu sunt în stare să reacționeze atunci trebuie.

La fel de vinovată e și mass-media pentru că dă cuvânt tuturor analfabeților funcționali care debitează tot felul de idioțenii. Și sunt dezaxați și într-o parte și în cealaltă. Au cuvânt pentru că extremele sunt interesante. Un om normal, în România anormală, e anost, neinteresant. Ne trebuie șocuri. Electroșocuri.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Unsibian

Acum 1 săptămână

@Alin Bratu, foarte bine punctat.
Raspunde

Un cititor

Acum 1 săptămână

Un ziarist este dator să facă investigare jurnalistică proprie și să privească un eveniment cu rezervă și să verifice sursa, nu să facă copy-paste la comunicatele oficiale sau la materialele altor jurnaliști plătiți să promoveze versiunea oficială. Se pare că nu e cazul.

Raspunde

...

Acum 1 săptămână

Verdict dur si doar partial justificat. Vad ca va lasati condus de acele instincte primare care nu ne fac cinste ca specie si care au produs in decursul istoriei multe victime nevinovate. Singura parte cu care sunt de acord e faptul ca guvernul a dormit in fotolii toata vara in loc sa pregateasca spitalele si tocurile pentru valul 4. De acolo ni se trag aceste numere mari de victime. La ATI practic nu au ce tratament sa iti faca, nu exista stocuri de medicamente esentiale pentru COVID. In rest insa va sugerez sa mai reflectati.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 săptămână

guvernul a pregătit vaccinuri. nu v-o fost bune, stați la coadă la ATI
Raspunde

2cents

Acum 1 săptămână

@pasarila(acidduzzu) Guvernul a frecat menta toata vara in loc sa imbunatateasca starea spitalelor si sa adune stocuri de medicamente esentiale. Vaccinul face parte din cu totul alta directie de combatere si nu te scuteste de a avea pacienti in stare grava la ATI peste iarna. Ar trebui sa se stie ca si cei vaccinati pot ajunge in stare grava la spital. Si cand ajungi acolo, surpriza: nu au sa-ti dea mai nimic. Dar cei care gandesc ca dumneata sunt de parere ca s-a facut destul. Cei 4 morti vaccinati de ieri din Sibiu pentru care sunt sigur ca nu a existat nici macar un minim tratament sunt ok dupa cinici ca dumneata? Despre ce vorbesti aici?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 săptămână

bratule, ai început bine, și ca scriitură, dar când ai băgat politică, te-ai dovedit un alergător la maraton care se sufocă după 2 km. " șleahtă de sfinți " te dovedește un "liber cugetător" iliescian, dar zici un adevăr " Am protestat astfel pentru că ni se îngrădește libertatea de a muri în spital.". Vrei să fii ziarist, sau politic pe firfirei? Nu-mi publica, am scris pentru tine.
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 1 săptămână

Foarte interesant, dle Alin Bratu. Sunt absolut de acord cu afirmatia dvs: "La fel de vinovată e și mass-media pentru că dă cuvânt tuturor analfabeților funcționali care debitează tot felul de idioțenii" Dar ia trageti un ochi la adresa asta. Recunoasteti autorul? https://www.turnulsfatului.ro/2021/10/04/preot-sibian-rdquo-evitati-cei-care-mai-puteti-vascinarea-trageti-de-timp-cat-puteti-caci-in-curand-santajul-medical-si-constrangerile-vor-cadea-bdquo-185448 Ma indoiesc ca o sa publicati comentariul, dar macar stiu ca l-ati citit.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 1 săptămână

Mai, du-te, tu! Iar ai aparut sa-ti dai cu parerea! O placinta cu dovleac stii sa faci? Ca papagal ai!
Raspunde

Costel

Acum 1 săptămână

Buna dimineața, Va sugerez să faceți și puțină cercetare înainte de a arata cu degetul vinovați, situația de la Lețcani nu are legătură cu Ministerul Sănătății sau Vlad Voiculescu ci mai degrabă cu consiliile județene Iași și Neamț. https://youtu.be/9v1RmnYgQU8 https://www.libertatea.ro/stiri/spital-modular-letcani-iasi-contract-turci-containere-3004059 Va urez o zi frumoasă
Raspunde

Elzorab

Acum 1 săptămână

Bratule in loc sa pui osul la adâncirea prăpastiei dintre intepati si ne, mai bine ți-ai folosi inteligenta si ai scrie niste articole despre cum s-au pregătit minunatele autoritati pentru acest val, despre achizitiile Unifarm, despre aportul primariei, CJ, a SJ , a prefecturii, la rezolvarea acestei situații. Spitalele nu sunt asa de ieri, de azi ci de mult. Ce au făcut medicii (manageri si sefi de sectie) pentru a îmbunătăți situatia pacientilor in afara de-asi adanci buzunarele? Ce modernizari au făcut la spitalele din judet? Cine si cum a instruit personalul medical sa gestioneze mai bine folosirea oxigenului in condiții sigure pentru pacienți fara riscul de-a lua foc ? De ce nu s-au instalat camerele video promise la ati covid? Să-ți mai spun? Cand vei gasi raspunsul la aceste întrebări vei intelege atitudinea populației față de aceasta campanie de vaccinare. Nu te grabi sa cataloghezi si sa cazi in capcana fudulului de-a cataloga in mod superficial un procent covarsitor din populatia tarii. Ai început bine la un moment dat cu niste articole decente insa acum ai luat-o prin urzici.
Raspunde

Calin

Acum 1 săptămână

Intru-totul de acord cu tine! Avem nevoie de presa, mai ales de investigatii, si nu de comentatori, ca sunt gramada. Respect pentru articolelel anterior publicate de Alin, dar la articolul asta a cedat nervos, nu stiu pe ce motiv.
Raspunde

Marius

Acum 1 săptămână

Bine punctat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 săptămână

autoritățile s-au pregătit foarte bine pentru acest val, deja din Mai era vaccin pentru oricine
Raspunde

Quetzalcoatl

Acum 1 săptămână

Vinovata este si popimea reactionara, care multa vreme a minimalizat gravitatea bolii, insistind sa inghesuie oamenii in biserici si sa-i impartaseasca cu lingurita datatoare de Covid-19! Si asta multa vreme, in ciudaimbolnavirii si chiar a mortii pricinuite de Covid-19 unor ierarhi reactionari (pina la nivel de mitropolit si patriarh) in toate statele cu majoritate ortodoxa. Abia constrinsa prin reduceri bugetare a trecut si BOR la o opinie mai rationala! Si inca mai sint destui care nu se vaccineaza, dar se inghesuie sa pupe icoane si oase de morti si sa cvreada ca se vindeca cu piine, vin si apa sfintite! Parca am fi triburi primitive, aflate sub influenta samanilor!
Raspunde

Magog

Acum 1 săptămână

congrats......cam asa stau lucrurile....

Raspunde

Corbul

Acum 1 săptămână

Vă rog să nu ignorați documentarul Clanul Marelui Alb realizat de Recorder. Aștept măcar un articol obiectiv din partea Turnului despre descoperirile acestora.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 săptămână

no one cares trece si asta in 2 saptamani
Raspunde

George

Acum 1 săptămână

Felicitari pentru articol! Foarte bine punctat. Romanii sunt foarte "inteligenti"dar isi fura caciula singuri. Chiar si in ceasul al 12-lea nu stiu cum sa faca sa evite restrictiile,sa pacaleasca autoritatile(care oricum dorm),orice numai sa nu se vaccineze. Cunosc persoane care si in carantina o ardeau numai pe la petreceri si gratare,iar acum merg linistite fara nici un fel de certificat la sala de sport sau la terase.Dar ce pretentii sa avem,cand nici legiuitorii si nici politistii nu dau doi bani pe legi(aduceti-va aminte de brigada rutiera care e in arest). Pentru noi asta conteaza: sa fentam regulile. Suntem prea destepti pentru asa ceva. Suntem singurii din Europa cu statii pe masini,ca nu cumva sa ne prinda radarul. Lasa-i pe italieni,francezi sau nemti. Aia-s niste prosti ca s-au vaccinat. E mai frumos la noi cu carantine si restrictii. Mai ales ca avem niste spitale lux,deci nu-i problema daca ne infectam. Asta e,astia suntem. Maine,poimaine cred ca renuntam si la limbajul articulat....
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

nu v-ati saturat sa va tot jeliti atat? it is what it is. si terminati cu aprecierile despre "ceilalti'", marea majoritate a romanilor nu o sa aiba nici o contributie la pandemia asta, nici in sens pozitiv, nici in sens negativ.
Raspunde

George

Acum 1 săptămână

Ar fi ideal daca ati publica toate comentariile,nu numai cele care va convin.
Raspunde

Empat

Acum 1 săptămână

Doar o observatie… gestul cadrului medical de a purta o icoana agatata de costum mi s-a parut un minunat gest de compasiune fata de bolnavii de acolo, si in niciun caz “motiv de dat la ziar”.
Raspunde

Kkk

Acum 1 săptămână

Dar reactiile adverse ale vaccinului?De ce nu vorbiti de ele?Nu-s deloc de neglijat.Dar mai bine sa mori brusc decat de covid,nu?Cu o moarte suntem datori toti,de ce sa nu ne bagam si doze fara numar?!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 săptămână

dac-ar fi reacții adverse, ar fi prin toate ziarele și pe toate tv-urile. dar nu-s. sunt însă, din păcate, mulți morți de COVID
Raspunde

Elzorab

Acum 6 zile

Tu chiar te auzi ce zici? La noi marea majoritate nu semnaleaza reactiile adverse insa in alte părți e plin de efecte secundare...si morti. Vezi Vaers, platforma europeana si platforma WHO...e plin de efecte secundare...si alea sunt raportate. Sa nu uitam ca la noi nici macar nu se fac autopsii.
Raspunde

Unsibian

Acum 6 zile

Tu te auzi ce vorbești? Morții ăia din reacții adverse, dacă presupunem că există, în comparație cu morții de covid la nivel local, național, european, mondial, cum arată? Este simplă matematică, dacă ai trecut prin școală, momentan șansele să dai colțu din covid sunt mult, mult, mai mari ca a deceda din respectivele presupuse reacții adverse. Acum dacă ești unu care ai trecut prin școală ca vodă prin lobodă și în loc de medic te tratezi la preot, nu ai cum să înțelegi.
Raspunde

No name

Acum 5 zile

Mai dutzule, nu o sa recunoasca nimeni oficial ca vaccinurile au fost proaste, ca au fost efecte secundare, ca lumea va muri de la vaccin!
Raspunde

Ion

Acum 1 săptămână

Daca purta curcubeul la gat era normal, o iconita e de rau. Pai si ateu sa fii, daca pe pacient il intareste credinta, pui si o iconita. Macar de efect Placebo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus