Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Cum schimbă noul comandament NATO fața Sibiului? Gen. lt. Tomiță-Cătălin Tomescu: Investițiile sunt semnificative și rezultatul va trebui să fie pe măsură

Cum schimbă noul comandament NATO fața Sibiului? Gen. lt. Tomiță-Cătălin Tomescu: Investițiile sunt semnificative și rezultatul va trebui să fie pe măsură

General-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu, comandantul Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est al NATO de la Sibiu, a declarat într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului că noua structură militară din Sibiu va schimba în bine fața orașului nostru în următorii ani.

În prezent sunt în desfășurare mai multe investiții majore în Sibiu, printre care și cele de pe Calea Dumbrăvii, care vizează viitorul sediu al Comandamentului NATO. Despre acestea, Gral-lt. Tomiță-Cătălin Tomescu spune că vor duce la ”îmbunătățirea aspectului și bunăstării orașului”.

”Se poate spune că da, se schimbă fața orașului prin faptul că aducem o tentă specială, NATO. Însă trebuie să remarcăm faptul că proiectul acestui nou comandament a fost gândit pentru a se încadra perfect în peisajul arhitectural al acestui oraș cosmopolit, cu o dinamică proprie de dezvoltare. Sediul permanent al HQ MNC-SE, mă refer la cel aflat în construcție din Calea Dumbrăvii, se încadrează în planul urbanistic al Sibiului, dar va aduce acel ”flavour” specific comandamentelor NATO moderne. Investițiile sunt semnificative și rezultatul va trebui să fie pe măsură. Suntem convinși că noul sediu va fi pe placul locuitorilor din Sibiu și că va deveni un reper important al orașului.

În ceea ce privește sediul care ne găzduiește temporar, Centrul de Perfecționare pentru Artilerie Terestră și Antiaeriană ”Ioan Vodă” din Strada Avrig, și acesta a beneficiat de anumite investiții pentru renovare și restaurare, lucrări binevenite pentru o instituție militară cu vechime și tradiție în Sibiu.

Ca o concluzie, constituirea noii structuri multinaționale în orașul dumneavoastră vine nu numai cu investiții mari, mult mai importante față de altele din Sibiu și, automat, cu crearea de locuri de muncă, dar și cu o contribuție mult așteptată la îmbunătățirea aspectului și bunăstării orașului”, a declarat General-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu, într-un interviu acordat ziarului nostru.

HQ MNC-SE va atinge nivelul final de operaționalizare în anul 2024. Se așteaptă ca o parte a comandamentului să se mute încă de anul viitor în noua locație, însă lucrările în infrastructură sunt planificate să se finalizeze în anul 2024.

Mai multe detalii despre viitorul sediu NATO puteți citi aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2363

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Sandi Mocofanu

Acum 11 luni

Auzi cica oras cosmopolit... poate in sensul contopirii catorva ardeleni cu ruralii de olteni de la banda si subler. Suntem singura natie tembela care aplauda ca focile ca in tara noastra sunt armate straine! Ce hipsteri fara coloana!
Raspunde

Daniel

Acum 11 luni

Singura nație care aplaudă??? Cât de ignorant ești... Să vedem: Germania, Coreea de Sud, Japonia, Polonia, Spania, Italia, Marea Britanie etc. Și aceste nații sunt tembele că au pe teritoriile lor staționate armate străine???
Raspunde

Stefan

Acum 11 luni

Singura natie care aplauda...??? Jura-te! Ce spui de Germania, Polonia, Japonia, Coreea de Sud, Italia, Spania etc.? Niste natii de tembeli si prosti, ca si noi, nu-i asa? Noroc ca exista oameni ca tine, integri si verticali, altfel eram vai de noi. Sper ca ai dedus ca ironia din randurile de mai sus. Daca nu erau aceste armate straine pe teritoriul nostru, Romania era de mult in situatia Ucrainei. Ucraina, care ar fi putut evita toate probleme sociale si militare daca se alatura NATO. Dar, fiind condusa de oameni ca tine, ignoranti si prosti, a patit ce a patit.
Raspunde

Minime

Acum 11 luni

Aceste natii de care vb tu au armament si echipament de ultima generatie.( nu taburi si artilerie, echipamente din anii 70,80.) Si in afara de Polonia, celorlalte nu le sufla Rusia in ceafa. Corea de Sud, Japonia au motive intemeiate din cauza nebunului din Corea de Nord si poate a Chinei.
Raspunde

KRAMNIK

Acum 11 luni

Bazele respective aveau o logica in timpul războiului rece! In prezent Rusia , deși este in revenire din punct de vedere militar , nu se poate compara cu Pactul de la Varșovia . In Coreea de Sud și ,mai ales Japonia opinia publică este clar împotriva prezentei militare americane. Baza americana de la Deveselu a transformat Romania în țintă a Rusiei într-un eventual război nuclear. Lucrurile astea trebuie spuse , chiar daca nu convin. Nu sunt nici anti-american, nici proRusia, vreau doar sa dorm bine noaptea. Politicienii noștri ar trebuii sa se gândească de două ori înainte să jignească și să atace Rusia. Nu se știe când și cum se învârte roata istoriei. Credeți că rușii au să uite lucrurile astea? Vorba lui Stalin, când românii s-au plâns de condițiile păcii din 47: Dar ce a-ți căutat la Stalingrad?
Raspunde

@stefan

Acum 11 luni

Cred că ești fan extreme sports. Vrei sa experimentezi un război nuclear? Dacă Ukraina intra in Nato o să ți se îndeplinească visul. !
Raspunde

Poskrebisev

Acum 11 luni

Astia ne mai trebuiau! Comandament peste ce? Ce unitati operative au in subordine? Un corp de armata ar tb sa aiba in subordine minim 2 divizii, brigazi, vreo 30 000 de soldati. Tare mi-e teama ca generalii astia ziua se joaca de-a razboiul cu Rusia cu degetele pe harta, iar seara ies la "spatir" in cosmopolitul si "flavour"-ul Sibiu. PS. Paznicii de la Academie au uniforme mai "cool" decat generalul asta de 3 stele.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 11 luni

ne pare rău pentru sponsorii tăi de la est, noi mergem cu nato
Raspunde

@AC I DUTU

Acum 11 luni

Du-te sanatos si mai lasa-ne in pace. postacule!
Raspunde

Minime

Acum 11 luni

" Nu te duci la urs cu scobitoarea ". O analogie care se potriveste de minune cand e vorba de Rusia si Romania. Romania, tara careia i se vinde echipament vechi de pe vremea razboiului din Golf la suprapret. Cu care ar trebui sa tina Rusia in loc, catpana cand Nato se trezeste sa ne sustina, in caz de razboi.
Raspunde

Bau

Acum 11 luni

Obligatoriu cetatenii acestui oras trebuiau întrebati daca doresc cazarmi și armate straine / armament, protocoale și risc major! În caz de conflicte armate, aici vor ateriza cele mai multe rachete! Obiectivele militare sunt primele atacate in caz de razboi!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Stefi

Acum 11 luni

Nu e vina unui general ca presedintele e cum e.... De la el pleacă totul dar nu știu cât de mult reprezintă acest președinte interesele românilor. Habar nu are Iohannis de geopolitică, ne paște un război crunt în care va intra Rusia, Turcia, Grecia, state europene si SUA si Iohannis n-are nicio treabă. Ne mor piloții in avione învechite, soldații merg la exerciții de tragere fără să aibă macar căști de protecție in timpul tragerii pentru protejarea auzului, nu se investește in armată, nu se fabrică drone, avioane, elicoptere, nave etc. In schimb pentru ministerul de interne (politie si jandarmi) se găsesc bani intotdeauna, ca nah... acolo există interes să se investească...Țara arde și baba se piaptănă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus