Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Mașina Aston Martin a prințului Charles merge cu derivate din brânză și vin

Mașina Aston Martin a prințului Charles merge cu derivate din brânză și vin

Prințul Charles a dezvăluit „rețeta secretă” pe care o folosește pentru a-și alimenta Aston Martin-ul, mașina pe care o folosește de peste cinci decenii. Și este una destul de delicioasă. Alteța regală britanică a dezvăluit, într-un interviu pentru BBC, că și-a modificat mașina, de care este foarte atașat, pentru a funcționa cu... vin și brânză.

Mai exact, automobilul Aston Martin al prințului Charles folosește un combustibil numit E85, fabricat din ceea ce prințul Charles a spus că este „un surplus” de vin alb englezesc și zer rezultat din procesul de prelucrare a brânzei, scrie digi24.ro

E85 este, de fapt, un amestec de combustibil format în proporție de 85 la sută din bioetanol, iar 15 la sută din benzină fără plumb.

Bioetanolul, sau pur și simplu „etanol”, este o sursă de energie regenerabilă obținută prin fermentarea componentelor de zahăr și amidon din subproduse vegetale. De obicei, etanolul se obține din trestie de zahăr și cereale, care fermentează cu ajutorul drojdiei, dar poate fi obținut și din combinația de vin și zer de care vorbea prințul.

Mașina prințului Charles, un model DB6 Mk2 Volante de culoare albastră, i-a fost dăruită atunci când a împlinit 21 de ani.

foto

Comentarii

1 comentarii

Gheo

Acum 1 săptămână

Ion Tiriac are un mercedes care merge cu mamaliga
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus