Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Prințesa moștenitoare a Țărilor de Jos se va putea căsători cu o persoană de același sex fără să-și piardă dreptul la tron

Prințesa moștenitoare a Țărilor de Jos se va putea căsători cu o persoană de același sex fără să-și piardă dreptul la tron

Prinţesa moştenitoare a Ţărilor de Jos va putea să se căsătorească cu o persoană de oricare gen şi fără să îşi piardă dreptul de a urca pe tronul ţării, a anunţat marţi prim-ministrul olandez Mark Rutte, citat de Reuters.

Prinţesa Catharina-Amalia, în vârstă de 17 ani, este moştenitoarea regelui olandez Willem-Alexander.

Prim-ministrul Mark Rutte a răspuns unor întrebări care i-au fost adresate de Parlament în urma publicării recente a cărţii intitulate „Amalia, Duty Calls”.

În acea carte se afirmă că legislaţia mai veche pare să excludă posibilitatea ca un cuplu format din persoane de acelaşi sex să urce pe tronul Ţărilor de Jos. Totuşi, căsătoriile între persoane de acelaşi sex au fost legalizate în Ţările de Jos încă din anul 2001, transmite Agerpres.

„Guvernul consideră că moştenitorul tronului poate să se căsătorească şi cu o persoană de acelaşi sex”, a precizat Mark Rutte în scrisoarea prin care a răspuns întrebărilor care i-au fost adresate de Parlament.

„De aceea, cabinetul nu este de părere că moştenitorul tronului sau regele ar trebui să abdice dacă el sau ea va dori să se căsătorească cu un partener de acelaşi sex”, a adăugat premierul olandez.

Căsătoriile regale au însă nevoie de aprobarea Parlamentului olandez, iar unii dintre membrii casei domnitoare au renunţat în trecut la locurile pe care le ocupau în linia de succesiune la tronul ţării, fie pentru a se căsători cu cineva fără aprobarea Parlamentului, fie pentru că era puţin probabil să obţină acea aprobare.

foto

Comentarii

4 comentarii

...

Acum 1 săptămână

Nu degeaba se numesc si "țările de jos". Foarte, foarte jos...
Raspunde

@@@

Acum 1 săptămână

Din Olanda au plecat toate aiurelile: sinuciderea asistata, casatoria intre persoane de acelasi sex, prostitutia masculina... Astia nu sunt un model pt. comunitate... Niste ciocoflendari...
Raspunde

Corbul

Acum 1 săptămână

Ce treabă ai tu cu ce vrea eu? Dacă eu vreau să mă prostituez e treaba mea. Dacă eu vreau să mă *** în cur e treaba mea. Dacă eu vreau să mor e din nou treaba mea! De ce simți nevoia să opinezi pe lucruri ce aparent nu te privesc.
Raspunde

Antonella Crofariu

Acum 1 săptămână

Asta pot face si Barna, Ciolos si al nost rasinarean, Nicusor Stefanuta, ca lor le place sa deie la ce-o fi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus