Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Cinci dascăli sibieni bolnavi de COVID nu vor susține examenul național de directori

Cinci dascăli sibieni bolnavi de COVID nu vor susține examenul național de directori

Proba scrisă pentru concursul național de directori de școli și directori adjuncți începe vineri, 15 octombrie, la ora 10:00 și durează două ore. Județul Sibiu are 190 de dosare depuse și 189 validate. Candidații se vor lupta pentru 149 de posturi în cazul directorilor și 52 de posturi în cazul directorilor adjuncți. De asemenea, cinci candidați înscriși nu vor putea fi prezenți, aceștia fiind infectați cu virusul SARS CoV-2

Mâine, 15 octombrie, cei care își doresc să ocupe funcțiile de directori și directori adjuncți vor susține concursul național de ocupare al acestor posturi. În Sibiu, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, au fost depuse 190 de dosare și au fost validate 189 de dosare. Dosarul care nu a fost validat nu a îndeplinit condiția de vechime în învățământ (cel puțin 5 ani). De asemenea, cei de la ISJ spun că au fost scoase la concurs 149 de posturi pentru directori și 52 de posturi pentru directori adjuncți.

Proba scrisă va avea loc la Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu, iar candidații vor trebui să fie în sala de examen în intervalul 9.00 – 9.30.

La ora 10:00, responsabilul de sală deschide plicurile și asigură, împreună cu supraveghetorii, distribuirea către fiecare candidat a testului standardizat (foile conținând itemii, capsate).

Candidații care nu sunt prezenți în sala de concurs la momentul deschiderii plicurilor cu subiecte pierd dreptul de a participa la concurs.

Cinci candidați nu susțin examenul fiind infectați cu SARS CoV-2

Cinci dintre candidații înscriși la examen și al căror sodar a fost validat nu vor putea susține mâine examenul din cauza faptului că au fost diagnosticate cu COVID -19. Aceștia vor susține, însă, examenul în 28 octombrie, într-o sesiune special organizată.

„Este vorba despre cinci candidați care în momentul de față sunt directori detașați. Aceștia sunt acasă fiind infectați cu SARS CoV-2. Candidații profesează la unități de învățământ din Orlat, Cristian, Cisnădie, Mediaș și Sibiu. Doi dintre acești candidați sunt directori de grădiniță”, spune prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 1 an

Au ghinion! Raman fara portofoliu si cu portofelul mai subtire...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus