Duminică,
28.05.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Patru persoane vaccinate au murit ieri de COVID în spitalele din Sibiu. Medicii explică

Patru persoane vaccinate au murit ieri de COVID în spitalele din Sibiu. Medicii explică

În raportul transmis miercuri, 13 octombrie, autoritățile sibiene au anunțat 12 persoane diagnosticate cu COVID-19 care au decedat. De asemenea, patru dintre aceste persoane erau vaccinate. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani, internat pe secția de ATI  a Spitalului Județean Sibiu, de doi bărbați în vârstă de 65 și 68 de ani care au decedat pe secții non ATI ale Spitalului Județean și despre un bărbat în vârstă de 93 de ani care era internat pe secția ATI a Spitalului Militar din Sibiu.

Potrivit medicilor de la județean, cele trei decese au fost la pacienți care sufereau de multiple comorbidități și care au ajuns foarte târziu la spital, cu plămânii deja afectați.

„Conform medicilor, pacientul din ATI, vaccinat, avea mai multe comorbidități asociate, fiind hipertensiv și diabetic și având, în acest context, o evoluție foarte agresivă a bolii. Și în ceea ce privește pacienții non-ATI, aceștia prezentau multiple comorbidități iar prezentarea la spital a fost extrem de tardivă, cu afectare pulmonară importantă care, alături de comorbidități a favorizat din păcate evoluția nefastă. Astfel de cazuri sunt însă mai rare, ponderea cea mai mare dintre pacienții decedați fiind in continuare a persoanelor nevaccinate”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean.

Potrivit datelor raportate până în prezent, în luna septembrie au mai fost înregistrate trei decese la persoane vaccinate și diagnosticate cu COVID-19. În total, în această lună, au fost înregistrate 53 de decese, 94,34% fiind la persoane nevaccinate. Până în acest moment, în luna octombrie au decedat 68 de persoane dintre care patru au fost nevaccinate. Astfel, 94,12% sunt decese ale unor persoane diagnosticate cu COVID, care erau nevaccinate. 

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus