Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-6°C

VIDEO Drumul lărgit la patru benzi între Boița și Tălmaciu, aproape finalizat: ”ne mai trebuie câteva zile”

VIDEO Drumul lărgit la patru benzi între Boița și Tălmaciu, aproape finalizat: ”ne mai trebuie câteva zile”

La un an și o lună de la începerea lucrărilor, între Boița și Tălmaciu drumul național cu numărul 7 a fost lărgit la patru benzi de circulație.

”Mai avem nevoie de cinci zile, fără ploaie. Adică am mai avea două zile pentru așternerea asfaltului și apoi să aplicăm marcajele”, arătau la începutul acestei săptămâni reprezentanții Geiger Transilvania. Constructorii acestei companii au început în luna septembrie a anului 2020 lucrările de lărgire a DN7 la patru benzi de circulație pe o porțiune cu o lungime de 2,3 km, cea dintre ieșirea din Boița și intrarea în Tălmaciu. ”Astăzi se termină asfaltarea, se fac marcajele și se deschide traficului lucrarea. Săptămâna viitoare se anunță vreme bună și se poate finaliza marcajul, așa că - foarte probabil - în șapte zile se va circula fără restricții”, a declarat, în cursul zilei de joi, Ovidiu Simen, directorul regional al Geiger Transilvania SRL.

Traseul DN7 peste dealul Tălmaciu (unde drumul include mai multe viraje consecutive) era considerat un ”punct negru” pe harta rutieră a României, aici fiind înregistrate numeroase accidente mortale și grave. Lărgirea drumului a dus la eliminarea acestui punct negru, prin separarea pe o porțiune de aproximativ 500 de metri a celor două sensuri de mers. Cel aferent direcției Boița – Sibiu va fi deservit de cele două benzi ale actualului drum, iar pentru sensul invers de circulație tocmai a fost amenajată infrastructura la un nivel cu câțiva metri mai jos de actuala cale.

În această zonă în care sunt separate căile de circulație a fost ridicat și un impresionat zid de sprijin: unul lung de 176 de metri și cu o înălțime maximă de aproape 14 metri.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a avut o valoare inițială de aproximativ 22 de milioane de lei.

Video realizat de Radu Ignat, în ziua de 9 octombrie 2021

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Alin

Acum 3 luni

Meritul lui Drula, restul n-au facut nimic 30 de ani! Dar Nimic!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

A

Acum 3 luni

Lucrări fără cap, ce drum e ăla care trece de la 2 la 4 benzi din 5 in 5 km
Raspunde

A fara cap

Acum 3 luni

Fara cap esti tu sa stai in panta sau rampa la unul care merge cu max 10 km la ora …
Raspunde

Ionuy

Acum 3 luni

Trebuia făcut în urma cu ceva timp acum mi se pare ca e f târziu, bani aruncați, în scurt timp se va da drumul la autostrada și ce rost mai are 4 benzi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus