Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Încă o sibiancă a fost înșelată prin metoda Accidentul. A rămas fără 2.000 de lei

Încă o sibiancă a fost înșelată prin metoda Accidentul. A rămas fără 2.000 de lei

O femeie de 91 de ani din Agnita a fost victima metodei Accidentul. Este a treia astfel de înșelăciune, în ultima săptămână, în județul Sibiu.

Scenariul a fost același, iar prejudiciul creat a fost de 2.000 de lei. Un bărbat a pretins că este medic iar fiul victimei a suferit un accident rutier iar cheltuielile legate de intervenția chirurgicală de urgență trebuie suportate de către familie. Astfel, la imobilul femeii s-a prezentat un bărbat căruia aceasta i-a dat 2.000 de lei. 

În acest context, autoritățile reamintesc cele mai importante reguli de respectat dacă primiți un astfel de telefon:

!!! Păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

!!! Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

!!! Nu furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

!!! Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus