Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Peste 5.300 de doze de vaccin antigripal. Prima tranșă a ajuns la Sibiu

Peste 5.300 de doze de vaccin antigripal. Prima tranșă a ajuns la Sibiu

Peste 5.300 de vaccin antigripal au ajuns la Sibiu. Aceasta este prima tranșă pentru sezonul 2021-2022 a acestui vaccin ajunsă la sediul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, spun reprezentanții instituției. La acest moment este în curs distribuția serului imunizant către medicii de familie, în vederea demarării campaniei de vaccinare antigripală gratuită. Potrivit medicilor, persoanele vaccinate împotriva COVID-19 se pot vaccina și antigripal. 

Cele 5.390 doze de vaccin repartizate județului Sibiu, în primă fază, sunt destinate vaccinării copiilor, atât la nivelul cabinetelor medicilor de familie, cât și din instituțiile de ocrotire socială, urmând în perioada imediat următoare livrarea următoarei tranșe de vaccin gripal, destinată celorlalte categorii de persoane la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Acțiunile de imunizare se vor derula prin cabinetele medicilor de familie și în unitățile sanitare cu paturi.

Conform medicilor, o persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal. De asemenea, respectarea regulilor de igienă, spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun,  folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, utilizarea măștilor de protecție în locuri aglomerate și spații închise sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii.

Autoritățile sibiene precizează faptul că repartiția dozelor de vaccin de către Ministerul Sănătății se va face în mai multe tranșe, la fel ca în anii trecuți, iar pentru acest sezon, DSP Sibiu a centralizat un necesar de 42.780 doze de vaccin antigripal.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus