Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Primăria Sibiu a cumpărat laptopuri și camere web pentru școala online. 34 de școli și licee vor beneficia de aparatură

Primăria Sibiu a cumpărat laptopuri și camere web pentru școala online.  34 de școli și licee vor beneficia de aparatură

695 de laptopuri și 700 de camere web au fost cumpărate de Primăria Sibiu pentru 34 de școli și licee care au nevoie de aparatură pentru desfășurarea cursurilor online. Valoarea acestei investiții este de 2.7 milioane de lei, transmit reprezentanții primăriei.

Laptopurile au fost deja predate către unitățile de învățământ, iar începând cu luna noiembrie primăria va distribui și cele 706 web cam-uri achiziționate pentru a sprijini procesul de educație în sistem online.

„Numărul de laptop-uri repartizat fiecărei școli a fost în funcție de necesarul transmis de fiecare școală și liceu, astfel încât fiecare clasă să aibă un astfel de instrument pentru cadrele didactice care țin cursurile în sistem online. Laptop-urile marca Dell sunt echipate cu procesoare Intel Core i3, au 8 GB RAM memorie, ecran de 15,6 inch și un hard SSD de 256 GB, astfel încât răspund cerințelor tehnice pentru desfășurarea în bune condiții a orelor de curs online. Fiecare clasă din școli și licee va primi o astfel de cameră web, cu rezoluție a imaginii 4K Ultra HD, cu autofocus și autoframing și captare omnidirecțională de până la 12 metri. Sistemul este completat de un microfon cu difuzor, cu conectare inteligentă prin bluetooth”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Turnul Sfatului.

Primăria Sibiu a depus în noiembrie 2020 un proiect pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Competitivitate pentru achiziția a 1.340 de laptopuri pentru cadrele didactice, 706 camere web și 668 de table interactive pentru dotarea sălilor de clasă. În prezent proiectul depus a trecut de etapa de evaluare în cadrul Programului și se așteaptă decizia referitoare la acordarea finanțării. În funcție de disponibilitatea fondurilor europene pe această axă, sumele cheltuite din bugetul local pot fi astfel recuperate, urmând să se achiziționeze și restul echipamentelor prevăzute în proiect.

„Având în vedere că acordarea finanțării presupune demersuri mai îndelungate, Primăria Sibiu a achiziționat cu resurse din bugetul local o parte din aceste echipamente pentru a le pune la dispoziția unităților de învățământ cât mai repede”, mai spun reprezentanții primăriei.  

În județul Sibiu un număr de 15 051 preșcolari și elevi (22,78%), din cei existenți în unitățile de învățământ desfășoară orele în sistem online.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 7 luni

Grosso modo,pachetul laptop+camera web ar fi 3880 lei. Pe e-mag se gaseste laptop cu camera web integrata la2550lei https://www.emag.ro/laptop-dell-inspiron-15-3501-cu-procesor-intel-core-i3-1005g1-pana-la-3-40-ghz-15-6-full-hd-8gb-256gb-ssd-intel-uhd-graphics-windows-10-home-s-accent-black-di3501fi31005g18gb256gbw2y-05/pd/DZ4VRDMBM/ Presupun ca daca cumperi cu bascula,poti obtine cam 2100 lei/laptop,daca nu cumva chiar mai putin.. Buni afaceristi baietii si fetele de la Primarie !
Raspunde

Aci Duțu

Acum 7 luni

cu camerele de pe laptopurile care vrei să le vinzi tu, fă tu școală. plus que e vorba de sisteme care să transmită orele. da după tine, mere și cu camere vga.
Raspunde

Cineva

Acum 6 luni

Sa fim serioși, nu e nevoie de o camera performanta pentru orele online, orice camera cu care vine laptopul este suficienta pentru nevoile elevilor. Nu are sens ca elevul sa stea cu camera pornita tot timpul, e nevoie de ea pentru prezenta ca profesorul sa știe ca elevul este prezent și eventual la teste, atât. Treaba și-o face și o camera de 1 megapixel
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus