Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-5°C

Constantin Roșca, șeful UPU Sibiu: „pe cei care nu s-au vaccinat îi invit în orice unitate de primiri urgențe, să vadă zeci de pacienți conectați la o sursă de oxigen”

Constantin Roșca, șeful UPU Sibiu: „pe cei care nu s-au vaccinat îi invit în orice unitate de primiri urgențe, să vadă zeci de pacienți conectați la o sursă de oxigen”

Constantin Roșca, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu, îi îndeamnă pe cei care încă nu s-au vaccinat, să facă acest lucru, pentru a contribui la combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, iar pe cei care în continuare nu doresc să se vaccineze îi invită în orice urgență din țară, să vadă „cum zeci de pacienți conectați la o sursă de oxigen se joacă lui Dumnezeu să le mai acorde o șansă de a supraviețui”.

Mesajul șefului UPU Sibiu vine în contextul în care, în continuare, în țara noastră numărul vaccinaților este foarte mic, iar cazurile noi continuă să apară în număr mare și cu rapiditate. 

„Din prima zi a acestei pandemii m-am aflat alături de colegii mei în prima linie a luptei împotriva infecției cu virusul COVID-19. Luni de zile am trăit cu spaima că ne vom îmbolnăvi și vom transmite boala familiilor noastre. Luni de zile am trăit izolați de familiile noastre, în speranța că îi vom putea proteja. Apariția vaccinului anti COVID ne-a adus speranța că putem învinge această maladie cumplită. M-am vaccinat, fără nici o urmă de îndoială, în prima zi când acest lucru a fost posibil, și mi-am vaccinat întreaga familie cât mai rapid, cu speranța că doar așa putem să ne recâștigăm dreptul la o viață normală. Din păcate mulți conaționali nu cred în existența bolii sau în eficiența vaccinului. 

Pe toți aceștia îi invit în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din toată țara să vadă cum zeci de pacienți, conectați la o sursă de oxigen se roagă lui Dumnezeu să le mai acorde o șansă de a supraviețui. 

Din păcate pentru prea mulți dintre ei, nevaccinați majoritatea, nu va mai exista speranța zilei de mâine”, este mesajul lui Constantin Roșca.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

1

Acum 3 luni

Un ruman adevarat, ne uitam la fizicul sau ! Seamana cu toti cei care s-au aciuat pe la sibiu, asa zisi medici
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 luni

ca n-are lumea alta treaba...ei sunt platiti pt asta, restul lumii pt joburile ei. lumea nu sta in loc.
Raspunde

Elzorab

Acum 3 luni

Acesti medici refuză evidenta. Cum sa fie credibili? Ca sa rupi lantul epidemiologic trebuie să incetezi cu aceste cretinitati de genul nevvaccinatii sa se vaccineze ca sa oprim pandemia. Vaccinatii transmit in egala masura (uitati-va domnule doctor la toate studiile recente) iar cel ce se vaccineaza o face pentru protectia personala. Incetati cu fake news-ul. Dati drumul la tratamente inca de la faza de inceput a bolii prin intermediul doctorilor de familie si farmacii ca sa sà nu se mai aglomereze la ati. Incetati cu cretinismele. Occidentalii or fi vaccinati dar au tratamente. Rata de mortalitate a pacienților la Ati, de la ei, e mult sub a noastră. Pentru ca ajung si vaccinati la ati dar sunt tratați corespunzator. De ce blocati antiviralele doar in farmaciile cu circuit inchis a spitalelor la care oamenii au acces doar dupa o evaluare a unui medic de la spital? Si mao spuneti ca sunteti aglomerati. Ce naiba. Cat mai continuati cu propagarea spaimei si a fricii in randul oamenilor? Multi se sperie si aglomereaza sitalele chiar daca nu e tocmai nevoie de pentru ca voi întreținerea neti aceasta situatie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus