Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Cseke Attila: Finalul pandemiei nu se întrevede, putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic

Cseke Attila: Finalul pandemiei nu se întrevede, putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, susţine că în prezent nu se întrevede finalul pandemiei de COVID-19, existând posibilitatea ca numărul infectărilor să ajungă la peste 20.000 de cazuri zilnic.

"Acest final (al pandemiei - n.r.) astăzi încă nu se întrevede, nici măcar prognozat. Auzim tot felul de prognoze şi păreri. Sigur, ele sunt importante. Unele se adeveresc, altele nu se adeveresc, cum s-a făcut şi pe celelalte valuri. (...) Încă nu suntem în vârful pandemiei. Trebuie câteva zile bune în care să avem cam aceeaşi valoare, ca să putem spune că avem un fel de plafonare pe un anumit platou. Or, chiar dacă cifrele mai urcă, mai scad, cu o mie, cu două mii (de cazuri - n.r.), încă nu e atât de semnificativ încât să spunem că suntem pe un platou. (...) Există această posibilitate să ajungem la peste 20.000 de cazuri (zilnic - n.r.). Este o posibilitate care, din păcate, nu trebuie exclusă", a declarat ministrul Sănătăţii, joi, la B1 TV, citat de Agerpres.

În acelaşi context, el s-a referit la cei care nu cred în vaccinare şi contestă introducerea certificatului verde, în condiţiile în care acest document este utilizat în toate ţările occidentale.

"Şi Franţa e 'neconstituţională', şi Germania e 'nedemocratică' şi Italia la fel şi aşa mai departe. Adică, nu ştiu dacă e frumos ca un ministru să spună aşa ceva: toţi ăştia sunt proşti şi noi suntem deştepţi, noi ştim mai bine că nu avem nevoie de acest certificat şi o parte a societăţii are o părere împotriva vaccinului. (...) Vorbim despre cei care nu înţeleg că tot Occidentul, toată lumea civilizată s-a vaccinat şi, uitaţi, ridicare de restricţii şi aşa mai departe şi nu s-a întâmplat absolut nimic din toate teoriile astea conspiraţioniste, despre ce-ţi face vaccinul, dar o parte a societăţii crede în continuare că ce-ţi face vaccinul", a spus ministrul.

Cseke Attila a subliniat că cea mai mare mulţumire pentru personalul medical epuizat de pandemie ar fi ca populaţia să se vaccineze şi să le uşureze astfel munca din spitale. 

foto RoVaccinare

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

...

Acum 1 an

Personalul medical este epuizat din cauza unora ca dumneata, domnule "expert" fara pic de expertiza si repartizat politic. Unii care peste vara spre deosebire de tarile "civilizate" dadeau verde la concedii cu inghesuiala, la Untold si altele. Aceiasi care nu faceau absolut nimic pentru stocurile de medicamente antivirale sau sectiile de ATI desi erau de acord ca vine valul 4. E logic ca acele tari din vest, care oricum au spitale mult peste ale noastre, au stocuri de antivirale si au avut o vara mult mai cumpatata au acum mai multa liniste. Ei si-au facut vara sanie si iarna car, spre deosebire de ciumetii ca dumneata, fara pic de expertiza pe CV insa numiti politic in posturi inalte. Cam din cauza asta sunt spitalele sufocate acum, din motive de "specialisti" de carton politic in functii cheie. Credeti ca daca o sa repetati la infinit ca nevaccinatii sunt de vina chiar o sa va creada tot poporul? Chiar asa prosti ne credeti, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus