Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

VIDEO Iohannis, despre un Guvern minoritar sprijinit de PSD: Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei ce vor să fie cu noi

VIDEO Iohannis, despre un Guvern minoritar sprijinit de PSD: Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei ce vor să fie cu noi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că este nevoie de un Guvern care să rezolve problemele cu care se confruntă România, afirmând că acesta trebuie sprijinit în Parlament de "cei care vor să fie cu noi", transmite Florentina Peia, trimisul special al AGERPRES.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă viitorul Guvern minoritar are şanse să reziste până în 2024 şi să realizeze reformele în contextul în care va fi sprijinit de PSD, partid pe care l-a acuzat în nenumărate rânduri că le blochează.

"Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Şi trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorităţi decât în Parlamentul României? Cineva trebuie să guverneze şi cineva trebuie să sprijine Guvernul prin majorităţi. Acesta este calculul politic şi este un calcul pe care l-am făcut pentru România şi pentru români şi aşa se va întâmpla. Dacă Guvernul va fi în această componenţă un an sau doi sau trei, vom vedea, dar problemele, dragii mei, trebuie rezolvate. O dată şi o dată trebuie rezolvate şi cineva trebuie să guverneze", a spus şeful statului înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

El a ţinut să precizeze că reformele nu au fost realizate de coaliţie din cauza "crizatorilor".

"Trebuie să vedem lucrurile aşa cum le văd şi românii. Trebuie să se termine criza politică, care nu este România, nu este despre problemele românilor, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanţi sunt şi nu au reuşit să arate decât ce neimportanţi sunt, ca să o spun foarte franc. Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un Guvern ca să ne apucăm..., ca să se apuce Guvernul să rezolve problemele românilor şi problemele României: pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 şi sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiţie - avem absolută nevoie de o justiţie independentă, corectă, dreaptă -, avem nevoie de schimbări, legile justiţiei sunt încă aşa cum au rezultat ele pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Nu putem să rămânem aşa. Avem nevoie de reformă în administraţie. Avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor, avem nevoie în domeniul salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare, cum se numeşte. Coaliţia care a guvernat până acum nu a reuşit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu, acum, de la Bruxelles, de ce nu au reuşit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii, cei care în loc să facă reforme au produs crize. Asta este situaţia la noi", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a fost întrebat şi dacă este adevărat că el l-a impus în PNL pe Nicolae Ciucă să fie candidat la funcţia de premier.

"Asta cu vehiculatul este cam aşa: am luat o decizie, se formează un Guvern şi nenumăraţi îşi exprimă opiniile. Este drăguţ, dar problema practică este de formare a Guvernului şi domnul Ciucă a fost propus de PNL, cum ştim cu toţii", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, care a început joi. 

foto presidency.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1329

Comentarii

9 comentarii

Rosu

Acum 1 an

Cel putin problema cu pensiile o rezolva virusul pana la primavara.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Presedintele a ratat tot ce se putea rata: ''o altfel de politica'',''Romania educata'',''Guvernul Meu competent'',''alegerile anticipate din 2020'',''PeeeSeeeDeee trebuie sa dispara'' si multe altele,mai putin concedii. Crizatorii?!?
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

A ajuns să se înțeleagă cu PeeSeeeDeee. Mi-e sila de acest personaj.
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Ce fraier am fost ca l-am votat!
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Multi ati fost prosti ca l-ati vorat! Regretele sunt tarzii.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Peeee, Seeeee, Deeeee
Raspunde

Contra

Acum 1 an

Dle presedinte, trebuia sa va apucati de treaba de 7 ani, nu acum! Pana acum ati fost intr-un dolce farniente... Tare ma tem ca n-o sa ajungeti sa va incheiati mandatul.
Raspunde

B.Utoru

Acum 1 an

Se pare că Iohannis și Ciolacu răspund la aceleași comenzi oculte. Oameni buni, chiar nu înțelegeți că nu mai avem nicio șansă la normalitate? Suntem un ciopor de oi mânate de niște ciobani beți și nepricepuți. „Bate-voi păstorul și se vor împrăștia oile”.
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Ma gandesc ca se va apuca de treaba,o sa isi scoata schiurile sa le pregateasca ca incepe sezonul !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus