Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Am mâncat paste la o cafenea și nu mi-a părut rău

Am mâncat paste la o cafenea și nu mi-a părut rău

De câteva săptămâni am tot vrut să testez mâncarea de la o cafenea despre care auzisem numai lucruri bune. Cel puțin despre cafelele lor, pentru că la capitolul mâncare nu știam pe nimeni care îi testase. Așa că, alături de un coleg, ne-am luat inima în dinți vineri după-amiaza, hămesiți și obosiți, și ne-am oprit în drum spre redacție la cafeneaua de lângă sex shop, La Cafei. Poate părea puțin ciudată alăturarea, dar așa mi-a rămas întipărită în minte destinația. Să fi fost și o strategie de marketing? Nu vom ști niciodată. 

În fine, am intrat și am cerut direct un meniu pentru mâncare, fără să ne fi gândit măcar să încercăm specificul localului - cafeaua. Mai aveam treabă la redacție, așa că primul lucru pe care l-am întrebat a fost dacă putem lua la pachet. Ni s-a răspuns afirmativ așa că am continuat să scanăm meniul și, cu ajutorul tânărului care ne-a servit, am ales paste bolognese și clătite americane cu mascarpone și fructe de pădure. Cred că am așteptat aproximativ 20 de minute până s-a făcut mâncarea. Acest aspect combinat cu faptul că în cafenea erau doar câteva persoane, ne-a dat de înțeles că mâncarea este făcută într-adevăr pe loc. 

Pastele au fost ok, mai ales dacă ne gândim la faptul că totuși vorbim despre o cafenea. Nu am nimic de obiectat în mod special, dar parcă așa, per total, au fost cam fade. Am simțit nevoia să le mai pun puțină sare, puțin condiment, puțină verdeață, puțin din fiecare... fără ca asta să mă fi făcut neapărat să nu mă bucur de ele. 

Dar lăsați-mă să vă spun despre desert! Doamne, ce desert. Ori am eu noroc de locuri în care se fac dulciuri demențiale, ori Sibiul chiar excelează la capitolul ăsta. În orice caz, clătitele au fost pufoase, delicioase fără să fie prea dulci, astfel că s-au complimentat perfect cu fructele și mascarpone.

Pe toate acestea și un ice tea făcut „în casă” am plătit puțin peste 60 de lei. Data viitoare o să testez cafeaua, pentru că dacă mâncarea a fost atât de bună, pot doar să-mi imaginez specificul localului cum o fi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Pofticiosul

Acum 2 ani

Pastele au fost ok sau au fost fade? Hotaraste-te! Desertul pe care il lauzi il face orice gospodina in casa! Nimic nou in gastronomia sibiana! P.S. Totusi, cam scump! La asta exceleaza Sibiul!
Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Zici ca-i mancare de la chioscul de pe peronul garii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus