O studentă din Sibiu a publicat în ”Gen, revistă” un jurnal în care vorbește cu mult curaj despre traumele pe care le aduce tulburările de alimentație (engl. - eating disorders). Probleme legate de sănătatea fizică, mentală și emoțională duc la comportamente disfuncționale în relație cu corpul, iar sibianca a avut curajul să vorbească deschis despre asta, descriind cele mai intime trăiri.
Patricia Cîrtog, acum studentă în anul I la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din Cluj-Napoca, este din comuna Șura Mică și a absolvit Liceul Octavian Goga.
”Aceasta este povestea tulburării mele alimentare, cu care încă mă confrunt. Tulburările de alimentație sau „eating disorders” sunt probleme legate de sănătatea fizică, mentală și emoțională ce duc la comportamente disfuncționale în relație cu corpul. Este o poveste sinceră, dar dureroasă și cu multe descrieri explicite. Am ales să ofer cât mai puține detalii legate de kilograme, înălțime, IMC, calorii, deoarece pot afecta persoanele care suferă de tulburări de alimentație și nu numai. Știu cum văd eu cifrele atunci când cineva vorbește despre alimentație: „Eu am slăbit mai puțin!”; „Păi era mai slab/ă decât mine, nu avea de ce să își facă griji”; „Hii, mănâncă mai puține calorii decât mine!”.
Un studiu publicat de Europe PMC și PubMed Central arată că 34% dintre fetițele de 5 ani țin diete cel puțin ocazional. 28% dintre ele spun că ar vrea să arate ca vedetele de la TV. 40% dintre fetele între 5 și 9 ani și-ar dori să fie mai slabe.
Sursa foto: Gen, revistă
Materialul integral poate fi citit aici.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 2103
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Sparrow
Acum 1 oră
Ger
Acum 1 oră
D.T.
Acum 1 oră
Ovidiu Oanta
Acum 1 oră
Helltown (adica Heltau)