Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
13°C

DSP Sibiu consideră că ar fi oportun ca medicii de familie să elibereze certificate verzi

DSP Sibiu consideră că ar fi oportun ca medicii de familie să elibereze certificate verzi

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu consideră oportun ca şi medicii de familie să elibereze certificate verzi pentru pacienţii proprii, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Lucian Blăguţiu.

"Conform legislaţiei în vigoare, respectiv OUG nr. 68 din 29 iunie 2021, Articolul 3, alineatul (2), certificatul verde în format letric poate fi eliberat de către primării, direcţiile de sănătate publică judeţene sau de către serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, prin portalul https://certificat-covid.gov.ro. Opinăm oportună includerea medicilor de familie în activitatea de eliberare a certificatelor verzi pentru pacienţii de pe listele proprii", a precizat Lucian Blăguţiu.

Biroul Judeţean al USR PLUS Sibiu a solicitat, luni, autorităţilor să elibereze certificatul verde fie în locurile unde se face imunizarea sau testarea, fie de către DSP prin poşta electronică sau curierat, la cerere. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus