Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

LIDL revine a treia oară în Consiliul Local pentru locația de pe strada Fabricii. Luna trecută, consilierii au respins proiectul

LIDL revine a treia oară în Consiliul Local pentru locația de pe strada Fabricii. Luna trecută, consilierii au respins proiectul

Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) prin care LIDL încearcă să demoleze actualele construcții și să construiască un parc de retail pe o parte din terenul fostei fabrici de bere Trei Stejari, de pe strada Fabricii nr. 2, apare din nou pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu de joi, 28 octombrie.

”Prin Documentatia de Urbanism - Plan Urbanistic de Detaliu nr. 193/20 18, întocmită de S.C. Mas Publishing & Partners S.R.L., prin urb. Alexandru BĂJENARU- lit. DzO, E - specialist atestat RUR, se propune construirea unui parc retail LIDL, având regimul de înălțime P, investiție ce va completa țesutul actual existent, deservind zonele de locuire/rezidențiale din imediata vecinătate și crearea de noi locuri de muncă”, se arată în document.

Aceeași documentație a fost respinsă însă de consilieri, în ședința de luna trecută, după ce reprezentantul USR PLUS, Ioan Plesciuc, a atras atenția că în această situație este nevoie de un Plan Urbanistic Zona, PUD-ul cu care a venit investitorul fiind considerat insuficient.

”Planul urbanistic de detaliu nu respectă Planul urbanistic general al Sibiului, care prevede că e nevoie de elaborarea unui plan urbanistic zonal. Construirea unui parc de retail pe 7.500 de mp, cu două accese, e o investiție importantă. Acest PUD are ca obiect doar parcela și nici pentru aceea nu respectă toate condiționările din regulamentul local de urbanism. Cred că modificările cu caracter ireversibil care se vor petrece într-o zonă centrală a orașului merită mai multă atenție. Cred că forma propusă acum, a soluției celei mai simple, nu este în interesul orașului și vă propun să cerem investitorului să pregătească un PUZ în conformitate cu PUG-ul și regulamentul local de urbanism”, a spus consilierul local Ioan Plesciuc în ședința Consiliului local de luna trecută.

Aceasta a fost a doua încercare a reprezentanților Lidl România de a trece prin Consiliul local Sibiu documentația urbanistică a unui magazin pe un teren de 7.500 de mp.

Proiectul porpus de LIDL are o suprafață totală de 2.165 de mp, alături de care ar urma să fie amenajate 54 de locuri de parcare. Accesul la respectivul magazin ar urma să fie realizat atât din strada Fabricii, cât și din strada Bâlea.

Citește și:

Noul Lidl propus lângă centrul Sibiului a împărțit consilierii locali: FDGR cu PSD, USR PLUS cu PNL

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Gigi

Acum 7 luni

Lidl s-a tinut de cuvant cu ce a promis ca face pe Rusciorului?
Raspunde

Un sibian

Acum 7 luni

Lidl e o firma super, mai este nevoie de 3-4 magazine Lidl in Sibiu (de ce ocoliti Valea Aurie???!!!), totusi formularea asta este la capitolul NOAPTEA MINTII "investiție ce va completa țesutul actual existent"!!!
Raspunde

Snitel

Acum 7 luni

Cvartalul dintre Fabricii si Serbota trebuie realizat cu pietoni in minte. E nevoie de o ALEE PIETONALA verde ce sa uneasca cele doua strazi, pornind de la daramarea zidului hidos pe care clujenii s-au gandit doar sa-l revopseasca. Nu e normal sa ocolesti cateva hectare in centrul orasului sau sa scoti caruciorul la plimbare prin noxele de pe Balea. Cum parcarea de la NTT e oricum insipida chiar nu cred ca ar mai fi nevoie si de parcarea LIDL din moment ce principala clientela a magazinului vor fi blocurile si casele invecinate. Aceeasi Clujeni au montat EasyBox-ul ala nou de la NTT pe ceva anexa a cladirii si au pus iarba in jurul lui, fara vreun mijloc de acces. Va dati seama cum va arata in viitor... zici ca au aceeasi viziune de cal ca si Urdea.
Raspunde

Sibian

Acum 7 luni

Pai da, de ce sa astepte si Lidl 3-4 ani pentru un PUZ (ca atat dureaza la Sibiu). Ei vor sa faca PUD si sa treaca pe repede inainte. Acum pe de alta parte au si dreptate, e total aiurea sa astepte 3-4 ani (ce pierderi de incasari ar fi...). Daca s-ar realiza intr-un termen normal 6 luni, 1 an, ar merge lucrurile mai bine..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus