Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Noul Lidl propus lângă centrul Sibiului a împărțit consilierii locali: FDGR cu PSD, USR PLUS cu PNL

Noul Lidl propus lângă centrul Sibiului a împărțit consilierii locali: FDGR cu PSD, USR PLUS cu PNL

Documentația urbanistică a unui nou magazin Lidl pe o parte din terenul fostei fabrici de bere Trei Stejari a fost respinsă în Consiliul local Sibiu, după ce reprezentanții USR PLUS au atras atenția că aceasta încalcă regulile orașului.

Este a doua încercare a reprezentanților Lidl România de a trece prin Consiliul local Sibiu documentația urbanistică a unui magazin pe un teren de 7.500 de mp. De această dată, este vorba de un proiect de hotărâre inițiat de primarul Sibiului, Astrid Fodor, pentru aprobarea planului urbanistic de detaliu (PUD) a unui magazin Lidl propus să aibă o suprafață totală de 2.165 de mp, alături de care să fie amenajate 54 de locuri de parcare. Accesul la respectivul magazin ar urma să fie realizat atât din strada Fabricii, cât și din strada Bâlea.

Împotriva proiectului singurii care s-au exprimat au fost consilierii USR PLUS. ”Planul urbanistic de detaliu nu respectă Planul urbanistic general al Sibiului, care prevede că e nevoie de elaborarea unui plan urbanistic zonal. Construirea unui parc de retail pe 7.500 de mp, cu două accese, e o investiție importantă. Acest PUD are ca obiect doar parcela și nici pentru aceea nu respectă toate condiționările din regulamentul local de urbanism. Cred că modificările cu caracter ireversibil care se vor petrece într-o zonă centrală a orașului merită mai multă atenție. Cred că forma propusă acum, a soluției celei mai simple, nu este în interesul orașului și vă propun să cerem investitorului să pregătească un PUZ în conformitate cu PUG-ul și regulamentul local de urbanism”, a spus consilierul local Ioan Plesciuc în ședința Consiliului local de marți.

Simulări ale magazinului, așa cum au fost acestea prezentate consilierilor locali înaintea votului

Intervenția sa nu a primit niciun fel de reacție din partea primarului Astrid Fodor sau a celorlalți reprezentanți ai conducerii Primăriei (în ultima perioadă, conducerea FDGR a Primăriei Sibiu a creat un obicei din a ignora intervențiile consilierilor USR PLUS care pun într-o oarecare lumină negativă acțiunile administrației locale).

Viceprimarul Corina Bokor a supus, prin urmare, la vot proiectul de hotărâre. Iar singurii care au votat ”pentru” au fost cei opt consilieri din partea FDGR și cei doi din partea PSD. ”Împotrivă” au votat reprezentanții USR PLUS (patru consilieri), în timp ce aleșii locali din partea PNL (opt) s-au abținut.

În aceste condiții, proiectul a fost respins.

A doua încercare

A fost a doua oară când documentația urbanistică a unui magazin Lidl cu acces din strada Bâlea este supusă votului. Prima documentație a fost elaborată în 2016, dar nu a mai ajuns a fi implementată.

Față de varianta de acum cinci ani pe același teren, Lidl propunea acum un magazin cu o suprafață ușor redusă (2.165 de mp acum față de 2.450 de mp în 2016). În plus, parcarea era mult redusă: în 2016 era gândită o parcare pentru 100 de mașini, acum fiind propuse 54. De asemenea, diferit față de planurile de acum cinci ani este și accesul auto din strada Fabricii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 2 ani

Consilierii care s au opus sa si revizuiasca votul si sa lase investitia sa se deruleze,in beneficiul locuitorilor din zona precum si pentru viitorii angajati.
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

In primul rand , investitorul sa respecte legea si dupa aia mai vorbim. Plus ca avem o gramada de magazine in Sibiu.
Raspunde

Vadim

Acum 2 ani

Fodorița trebuie tratată cu îngăduință, e uită prea repedeș probabil a uitat că s-a mai propus o dată acest proiect în aproape aceeași formă.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

Citește articolul: e în altă formă. Da, mno, dacă te uiți numai la ce ți se comandă să postezi ...
Raspunde

Snitel

Acum 2 ani

Foarte bine. Cvartalul dintre Fabricii si Serbota trebuie realizat cu pietoni in minte. E nevoie de o alee pietonala verde ce sa uneasca cele doua strazi, pornind de la daramarea zidului hidos pe care clujenii s-au gandit doar sa-l revopseasca. Nu e normal sa ocolesti cateva hectare in centrul orasului sau sa scoti caruciorul la plimbare prin noxele de pe Balea. Cum parcarea de la NTT e oricum insipida chiar nu cred ca ar mai fi nevoie si de parcarea LIDL din moment ce principala clientela a magazinului vor fi blocurile si casele invecinate. Daca propunerea LIDL ar fi trecut am fi vorbit de 1 hectar de pavaj. In centrul Sibiului. Doar fiindca Urdea doarme in picioare.
Raspunde

Interesatul

Acum 2 ani

De ce nu se face Lidl-ul în piață Habarnam care se transforma într-un teren viran în centrul orașului , în zona neexistând supermarket--uri pe o raza de 500 m iar La 3 stejari fiind mall-ul la 2 pasi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus