Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Cîmpeanu anunță că zilele de vacanță se recuperează cu prezență fizică în ianuarie: 3-14 ianuarie pentru gimnaziu și liceu, 10-14 ianuarie pentru ciclul primar

Cîmpeanu anunță că zilele de vacanță se recuperează cu prezență fizică în ianuarie: 3-14 ianuarie pentru gimnaziu și liceu, 10-14 ianuarie pentru ciclul primar

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că elevii de gimnaziu și liceu din școlile publice vor avea acces la școală cu prezență fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar și preșcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie. Aceasta este modalitatea avansată de minister pentru recuperarea celor două săptămâni de școală din vacanța introdusă în perioada 25 octombrie-5 noiembrie, scrie Educatieprivata.ro

În privința modului în care școala va continua după 8 noiembrie, ministrul spune că decizia va fi anunțată pe 5 noiembrie, când va fi și reglementată printr-un ordin de ministru.

Revenirea la școală pe 3, respectiv 10 ianuarie nu exclude, teoretic, ca școala cu prezență fizică să înceapă mai devreme, în funcție de situația epidemiologică. Aceste date sunt avansate ca singurele borne certe, pentru moment.

"Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri.
Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public. Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții. Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă", a spus ministrul pentru Educație Privată.

Comentarii

1 comentarii

GHEORGHE

Acum 1 lună

CIMPEANU,UN TRASEIST POLITIC ,TREI PARTIDE IN DOI ANI.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus