Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

A fi sau a nu fi vaccinat? Întrebarea cu un răspuns complex, care se pune în toată lumea!

A fi sau a nu fi vaccinat? Întrebarea cu un răspuns complex, care se pune în toată lumea!

Unul dintre cele mai dezbătute subiecte, atât în țară, cât și în toată lumea, este cel legat de COVID-19 sau versiunea sa, Delta. Dintre toate aspectele pe care le implică acesta, vaccinarea este în momentul de față cel mai discutat. Opiniile sunt împărțite în doar două categorii, cei care sunt de acord și cei care nu sunt de acord cu a se vaccina. Cu toate acestea, motivele pentru care fiecare alege să facă sau să nu facă acest pas, sunt destul de diverse.

Multe opinii contra acestei măsuri sunt bazate pe faptul că s-a insistat foarte mult pe a se face vaccinarea. Altele sunt împotriva sa deoarece nu consideră că vaccinul este sigur pentru că nu a fost complet testat și nu se știu efectele sale secundare pe termen lung.

Pe de altă parte, există persoane care cred că toată Pandemia este bazată doar pe minciuni și că la baza sa stă un plan bine pus la punct de manipulare a populației. În aceeași teorie se consideră că vaccinul este făcut pentru a diviza lumea în două tabere complet opuse, pentru a dezbina. De-a lungul ultimelor luni, au fost destul de multe contradicții, însă unele au fost bazate pe opinii personale, altele pe zvonuri. Așadar, sursele de informare sunt privite cel mai adesea cu mult scepticism, lucru care duce la luarea unor decizii fără o bază științifică demonstrată.

Deși la nivel mondial, dar și național, sunt destul de multe dezbateri pe aceeași temă, unele țări au ajuns să aibă o bună parte din populație vaccinată, în timp ce altele nu au raportul dorit.

Exemple de măsuri luate pentru a se crește numărul persoanelor vaccinate

În timp ce în România au fost oferite diverse recompense pentru ca oamenii să se vaccineze, fie ele sub formă de mici sau bani cash, în alte țări au fost organizate concursuri unde au fost acordate premii. Unele au fost organizate ca loterii pe care le pot juca rezidenții țării, precum loterii de tip Ungaria Putto, premiile fiind destul de substanțiale.

Spre exemplu, în Maryland, o loterie a acordat un premiu de 40.000$, în timp ce în California a fost acordat un premiu de 50.000$, statul rezervând un total de 116.5 milioane de dolari pentru aceste loterii. VaxCash este o campanie a cărui scop a fost motivarea persoanelor nevaccinate să se vaccineze, însă efectele nu au fost cele dorite.

Cu toate că deja au avut loc mai multe evenimente și au fost acordate din premiile substanțiale, Asociația Jurnalul American Medical (JAMA) a publicat un studiu conform căruia inițiativa nu și-a atins scopul, numărul persoanelor care s-au vaccinat necrescând din această cauză.

Mai mulți rezidenți intervievați în cadrul unor reportaje de știri au mărturisit că li se pare incredibil faptul că s-a ajuns în punctul în care trebuie date premii și motivația stă în bunuri, ținând cont că este o problemă ce afectează direct sănătatea personală, dar și a celor din jur.

Vizualizari: 733

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 1 lună

Raspuns complex? Din articol reiese doar raspunsul acela foarte facil pe care il auzim din toate goarnele oficiale...
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

Nu te vaccina, nu te obliga nimeni sa te vaccinezi, dar sa nu ai pretentii de la altii sa te protejeze. E absurd sa ceri celor vaccinati si imuni sa stea inchisi in case, sa poarte masti inclusiv pe strada si toate restrictiile care vin, doar pt a ii controla si proteja pe cei care se cred mai destepti ca mii de cercetatori. Eu m-am vaccinat si sunt protejat, tu esti liber sa mergi la cimitir, ca la ATI nu mai ai loc. Sunt aproape 2 ani de cand suntem inchisi in case cu tot felul de restrictii, 2 ani de cand nu se mai trateaza altceva decat covid, ne-a ajuns. De cate luni stau vaccinurile si ne rugam de ei sa nu moara? In timpul acesta cronicii nu mai primesc tratamentul pt ca doar covid conteaza, si prostimea refuza vaccinul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus