Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Mai multe oportunitati pentru viitor. Iata avantajele unor cursuri de dezvoltare personala pentru copii si adolescenti!

Mai multe oportunitati pentru viitor. Iata avantajele unor cursuri de dezvoltare personala pentru copii si adolescenti!

Copilul are nevoie de atentia si de indrumarea ta chiar si atunci cand intra in adolescenta. Aceasta este o perioada dificila care il poate indeparta de parinti. Adolescentii tind sa fie mai deschisi influentei grupului de prieteni decat celei exercitate de parinti.

Obisnuit sa-si priveasca copilul cu aceiasi ochi cu care il privea si in primii ani de viata, parintele se acomodeaza mai greu schimbarilor. Uneori, aceasta perioada de tranzitie poate duce la conflicte intre parinti si copii. Daca pana in acel moment modelul copilului il reprezinta parintele, din momentul in care adolescenta isi intra in drepturi, acesta va incepe sa isi caute sursa de inspiratie in alta parte.

Cum iti poti indruma copilul fara conflicte?

Adolescenta poate fi o perioada hotaratoare in viata copilului tau, una in care este posibil ca tu sa nu ai un cuvant de spus. Cea mai buna modalitate de a-l ajuta este sa-l ghidezi, cu blandete si printr-o abordarea prietenoasa si lipsita de presiune catre cursuri de dezvoltare personala dedicate copiilor si adolescentilor. Acest concept este unul inovator, care a luat nastere din dorinta de a ajuta copiii in perioadele in care acestia sunt vulnerabili.

Success Academy este o scoala intemeiata pe principii pragmatice si singura adaptata la mediul de business. Cursurile sunt concepute in asa fel incat cursantii sa nu simta nicio presiune, frica de sanctiune sau obligativitate de participare. Trainerii, specialisti cu experienta in educatie si in diverse discipline, se ocupa indeaproape de copii, insuflandu-le dorinta de cunoastere si antrenandu-le curiozitatea.

Ce este Success Academy si de ce sa-ti inscrii copilul?

Un concept unic pe piata romaneasca, Success Academy a aparut in anul 2016 ca urmare a unei necesitati evidente, dar complet neacoperite de sistemul de invatamant de stat. Specialistii care sustin cursuri de dezvoltare personala au experienta in business, consultanta, psihologie si educatie. Ca un raspuns la neajunsurile sistemului de invatamant si indemnati de propriile experiente personale, acestia s-au reunit sub egida unei institutii care isi propune sa functioneze drept o pregatire practica pentru viata pentru toti copiii si adolescentii care simt aceasta nevoie.

Desi participarea la cursuri de dezvoltare personala este mai degraba apanajul adultilor, Success Academy doveste faptul ca nu este niciodata prea devreme sa te dezvolti, sa te cunosti. Si cand este mai multa nevoie de asta daca nu in perioada de formare a copilariei si a adolescentei? Lectiile sunt adaptate la realitatea sociala in care scoala traditionala arunca absolventii, fara niciun fel de pregatire practica. Adolescentii sunt nevoiti sa ia decizii fara sa aiba nicio baza practica si nicio cunostinta legata de mediul de business.

In cadrul unor cursuri de dezvoltare personala dedicate adolescentilor si copiilor, acestia vor deprinde anumite cunostinte si abilitati care le vor permite sa ia cele mai bune decizii. Ei vor invata tehnici de comunicare, de negociere, vor fi incurajati sa gandeasca critic, sa nu le fie teama sa vorbeasca in public. Practic, trainerii vor incuraja dezvoltarea tuturor caracteristicilor necesare unui om hotarat, adaptat si pregatit pentru viata.

Cum se desfasoara cursurile?

Success Academy urmeaza intocmai structura anului scolar, respectand perioadele de vacanta si sarbatorile legale. Participarea la cursuri nu influenteaza cu nimic prezenta la scoala de stat. Copiii pot participa la cursuri de dezvoltare personala in timpul liber, deoarece acestea se desfasoara sub forma sedintelor saptamanale de cate 2 ore.

Grupele sunt alcatuite din maximum 12 cursanti si exista atat optiunea de urmare a cursurilor fizic, in sala, cat si online. Acestia isi vor face prieteni noi si vor participa cu placere, caci vor fi complet diferite de ceea ce cunosc la scoala traditionala.

Investeste in viitorul copilului tau. Ajuta-l sa se cunoasca, sa descopere lumea, sa stabileasca relatii de incredere cu cei din jur si sa-si aleaga cu intelepciune modele in viata.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus