Duminică,
28.11.2021
Innorat
Acum
9°C

Cîţu despre acordarea certificatului verde şi pe baza dovezii existenţei anticorpilor: Ne place să reinventăm aceste lucruri

Cîţu despre acordarea certificatului verde şi pe baza dovezii existenţei anticorpilor: Ne place să reinventăm aceste lucruri

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat, joi, referitor la varianta privind acordarea certificatului verde şi celor care au trecut asimptomatic prin COVID-19, nu au fost înregistraţi la DSP şi dovedesc că au anticorpi, că nu există o altă ţară din Europa care să aplice acest lucru.

"Aici trebuie discutat cu specialiştii dacă este o variantă. Acum nouă ne place să reinventăm toate aceste lucruri. Toţi cei care au trecut prin boală şi sunt deja înregistraţi, ca să zic aşa, au fost în toată Europa. (...) Nu ştiu dacă există o altă ţară în care certificatul verde a fost extins pentru persoanele care au anticorpi descoperiţi prin altă metodă, dar vom vedea. Eu cred că cel mai simplu e să avem această variantă pe care o are toate Europa, folosim certificatul verde şi mergem mai departe. E trist să vezi că PSD se cramponează de fiecare dată şi când e o măsură bună încearcă să o amâne", a afirmat Cîţu, întrebat în legătură cu posibilitatea avansată de unii reprezentanţi ai PSD de obţinere a certificatul verde şi pe baza dovezii existenţei anticorpilor.

Florin Cîţu a mai spus că se alocă din ce în ce mai multe resurse şi se iau în continuare măsuri pentru a asigura locuri pentru pacienţi care ajung la ATI.

"Aici avem din ce în ce mai multe resurse, am adus şi din străinătate medici, am apelat la toate resursele. Sunt, avem, în fiecare zi alocăm mai multe resurse, sper să putem să oprim numărul deceselor, să înceapă să scadă în perioada următoare. Avem din ce în ce mai multe paturi, aţi văzut că au fost mai multe resurse alocate în ultima perioadă.(...) Avem deja peste 1.900 de persoane în secţiile ATI. Asta arată clar că am putut să creştem numărul de paturi foarte rapid, într-o lună şi jumătate am ajuns de la 1.600 la 1.900 de paturi. Vom depune eforturi în continuare să avem toate resursele, să ne asigurăm că cei care ajung acolo au cele mai bune condiţii. În acelaşi timp e bine să nu mai ajungă oamenii în ATI şi să se vaccineze", a mai adăugat Cîţu, citat de Agerpres.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat joi că proiectul de lege privind prezentarea certificatului verde la locul de muncă este "prost scris" şi creează multe probleme.

"E un proiect de lege care a fost prost scris, eu aş scrie din nou proiectul de lege, pentru că decât să introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine îl scrii din nou. Acest proiect creează mai multe probleme decât generează soluţii, pentru că face câteva lucruri care sunt inacceptabile, creează discriminări între diferite categorii sociale, impune plata testelor de către personalul medical, cei care nu doresc încă să se vaccineze şi lucrul ăsta nu cred că este suportabil de către sistemul medical", a spus Rafila.

Proiectul privind certificatul verde pentru accesul la locul de muncă a fost respins miercuri de Senat, cu 67 de voturi "pentru" şi 60 de voturi "împotrivă". Pentru a fi aprobat, proiectul trebuia să obţină 69 de voturi favorabile.

Vizualizari: 1809

Comentarii

3 comentarii

AndreiD

Acum 1 lună

Dupa ce Catu-Matu a cheltuit sume exorbitante pe masurile pandemice, putem observa rezultatele: Adevăratul motiv pentru care elevii au fost băgaţi în vacanţă forţată: România „educată“ nu mai are bani nici de salarii. În timp ce premierul Florin Cîţu se laudă cu o creştere economică fabuloasă în România, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în luna decembrie s-ar putea să nu mai fie bani pentru lefurile celor 300.000 de profesori din sistemul de învăţământ, în condiţiile în care nu a avut loc nicio majorare salarială pentru aceştia de la stabilirea bugetului şi până acum. „Vom avea o problemă cu plata salariilor. Avem execuţie de 50% pe primul semestru, de ce am fost exact în grafic cât am planificat şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună încât în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Şi nu vom avea o rectificare, dacă nu avem un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie o rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil”, a declarat şeful Educaţiei.
Raspunde

...

Acum 1 lună

Pai asa este dar oamenii fac si ei ce vad. Si dvs. va place sa reinventati. De exemplu certificatul european l-ati reinventat in varianta romaneasca, la noi categoriile sunt mai putine, caci noi stim mai bine decat europenii aia din vest
Raspunde

Riveran

Acum 1 lună

Dar scuzațâ-mă vă rog! Da, ce face mai poleit și "bombardier" un anticorp aparținând vaccinului, față de, unu produs de propriul și sofisticatul corp ??? Că nu-i denumit Pf.., Astr.., sau Jon...??? Măi băiete !!! Mulțâ no auzât de Poplaca !!! Da proști și turmași ne credeți.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus