Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Proiectul magazinului LIDL de pe Fabricii a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local

Proiectul magazinului LIDL de pe Fabricii a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local

Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) prin care LIDL încearcă să demoleze actualele construcții și să construiască un parc de retail pe o parte din terenul fostei fabrici de bere Trei Stejari a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local, de astăzi.

Alături de alte două proiecte, și în acest caz, primarul Astrid Fodor a luat decizia de a scoate proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi, fără a face comentarii în plus.

A fost pentru a treia oară când Lidl a venit în Consiliul Local cu propunerea de demolare și construcție a unui nou centru comercial, de fiecare dată fiind respins.

”Prin Documentatia de Urbanism - Plan Urbanistic de Detaliu nr. 193/20 18, întocmită de S.C. Mas Publishing & Partners S.R.L., prin urb. Alexandru BĂJENARU- lit. DzO, E - specialist atestat RUR, se propune construirea unui parc retail LIDL, având regimul de înălțime P, investiție ce va completa țesutul actual existent, deservind zonele de locuire/rezidențiale din imediata vecinătate și crearea de noi locuri de muncă”, se arată în document.

Aceeași documentație a fost respinsă însă de consilieri, în ședința de luna trecută, după ce reprezentantul USR PLUS, Ioan Plesciuc, a atras atenția că în această situație este nevoie de un Plan Urbanistic Zona, PUD-ul cu care a venit investitorul fiind considerat insuficient.

Proiectul porpus de LIDL are o suprafață totală de 2.165 de mp, alături de care ar urma să fie amenajate 54 de locuri de parcare. Accesul la respectivul magazin ar urma să fie realizat atât din strada Fabricii, cât și din strada Bâlea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1089

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus