Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Rafila: Proiectul de lege care obligă angajații să aibă certificat verde a fost prost scris și creează discriminări

Rafila: Proiectul de lege care obligă angajații să aibă certificat verde a fost prost scris și creează discriminări

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat joi că proiectul de lege privind prezentarea certificatului verde la locul de muncă este "prost scris" şi creează multe probleme.

"E un proiect de lege care a fost prost scris, eu aş scrie din nou proiectul de lege, pentru că decât să introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine îl scrii din nou. Acest proiect creează mai multe probleme decât generează soluţii, pentru că face câteva lucruri care sunt inacceptabile, creează discriminări între diferite categorii sociale, impune plata testelor de către personalul medical, cei care nu doresc încă să se vaccineze şi lucrul ăsta nu cred că este suportabil de către sistemul medical", a spus Rafila, la sediul central al PSD.

El a adăugat că în momentul de faţă 20% din personalul medical este nevaccinat, adică 40.000 de persoane, iar sistemul medical nu îşi permite să se dispenseze în acest moment de aceşti lucrători.

"Una este să folosim acest certificat verde încât să creştem siguranţa în zona sănătăţii publice (...), altceva să venim cu un proiect coercitiv într-un moment de tensiune maximă, care devine inaplicabil. Un astfel de proiect trebuie pregătit şi noi exact asta facem în momentul de faţă, încercăm să găsim cea mai bună soluţie să trecem peste criza de sănătate publică, având şi sprijin pentru măsurile pe care le propunem sau cu care vin diversele organizaţii care vin la această întâlnire cu noi.(...) Asta nu înseamnă că eu mă opun certificatului verde, pentru că acesta este un document care a fost aprobat în Parlamentul European, el a fost aprobat pentru a permite libera circulaţie a cetăţenilor între statele membre şi el poate fi folosit într-o anumită măsură pentru anumite tipuri de activităţi, să limiteze transmiterea", a menţionat Rafila, citat de Agerpres.

El a afirmat, după ce a avut o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, că nu au existat niciun fel de consultări ale autorităţilor cu principalii actori din economie şi din societate atunci când au fost stabilite anumite măsuri pentru lupta cu pandemia.

Întrebat dacă ar fi necesar în acest moment un lockdown în România, Rafila a spus: "O să vedem dacă este vorba de un lockdown, oricum, şi dacă este vorba, discutăm despre un lockdown înţelept. Când am mai avut o astfel de situaţie a fost întotdeauna nepregătită, anunţată cu foarte puţin timp înainte şi au avut incluse în acest lockdown foarte multe măsuri care s-au dovedit nepotrivite. Gândiţi-vă doar la limitarea accesului persoanelor vârstnice într-o anumită perioadă a zilei să îşi procure cele necesare. Asta a fost inaplicabil".

Un grup de specialişti social-democraţi, sub coordonarea lui Alexandru Rafila, a avut joi, la sediul central al PSD, consultări cu reprezentanţi ai sindicatelor, în vederea identificării soluţiilor pentru depăşirea crizei sanitare în care se află România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rolanda Geamanu

Acum 2 ani

Bai Rafilo lasa guvernul sa faca vaccinul obligatoriu, ca ne-am saturat noi, eroii neamului care ne-am vaccinat, sa umblam cu frica de virus!!!
Raspunde

Riveran

Acum 2 ani

Băi Rolando! Da să se dea și pentru prostie un certificat, că tot "eroi" sunt și ăia care o dețin! Și pentru mașini luxoase ce consuma ulei, pentru haine de firmă, pentru botox, garduri poleite, etc..

Raspunde

De ce frica?

Acum 2 ani

Vaccinati si stati cu frica de cine? Daca tot aveti incredere ca vaccinul este sigur, ca nu da reacții adverse în timp, ca este în regulă, de ce stati cu frica? Nu pot intelege cat de asumat ati luat decizia asta si cat v-ati informat în prealabil. Nu cumva ajunge la concluzia ca zilele numai Dumnezeu ni le stie si ca nu putem noi crede ca suntem peste asta? Lăsați frica, ea scade sistemul imunitar, va face rau, fiti împăcat si bun, nu stanga, nu dreapta, ci mai mult în sus si în interior, la gândurile si sentimentele noastre. Va fi bine!

Raspunde

PERIANU

Acum 2 ani

Domnule Rafila, cum imi voi putea intretina familia cu 3 copii, daca nu mi se va mai permite accesul la locul de munca? Nu am voie sa ma vaccinez..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus