Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Ungaria impune obligativitatea vaccinării pentru angajaţii din instituţiile de stat

Ungaria impune obligativitatea vaccinării pentru angajaţii din instituţiile de stat

Guvernul Ungariei le va cere angajaţilor din instituţiile de stat să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, după o creştere a numărului de contaminări, a anunţat joi şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, informează Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit lui Gergely Gulyas, companiile private vor fi de asemenea împuternicite să impună obligativitatea vaccinării pentru angajaţii lor dacă ele vor considera acest lucru necesar, iar purtarea măştii sanitare va fi din nou obligatorie în toate mijloacele de transport public începând cu 1 noiembrie.

Ungaria înregistrează o creştere constantă a numărului de infectări de câteva săptămâni. Joi, autorităţile au raportat 4.039 de noi contaminări, un număr de două ori mai mare comparativ cu săptămâna trecută.

De la începutul pandemiei, Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat 30.692 de decese cauzate de COVID-19. Până acum, mai mult de 5,72 de milioane dintre cetăţenii Ungariei au fost vaccinaţi complet împotriva noului tip de coronavirus şi peste 1,16 milioane au primit a treia doză booster.

"Ne aşteptăm ca numărul de noi contaminări să crească şi ca numărul de persoane internate în spital să crească de asemenea, chiar dacă într-o măsură mai mică... însă vom avea mai puţini oameni care vor avea nevoie de ventilatoare sau care vor muri (comparativ cu valul precedent al pandemiei)", a spus Gulyas.

Vizitele în instituţiile din domeniul sanitar şi social vor fi de asemenea interzise.

În acest context, Gergely Gulyas i-a îndemnat pe unguri să se vaccineze, subliniind totodată că rata de vaccinare din Ungaria este relativ mare comparativ cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est - care au cele mai mici rate de vaccinare din UE -, dar încă sub nivelul ratei medii de vaccinare la nivelul întregii UE.

"Vom putea depăşi al patrulea val al pandemiei... doar dacă oamenii se vor vaccina. Avem destule vaccinuri", a adăugat el. 

Comentarii

6 comentarii

Experiment

Acum 1 lună

Pana in 2023 acest ser este experimental. Nu exista in secolul 21 cu Convenția de la Oviedo si Tratatul de la Nuremberg sa fie un act medical obligatoriu. Exista drepturi și oamenii nu vor accepta sa fie forțați in modul acesta. A se vedea cazurile de afectare neurologica de care trebuie sa raspunda cei responsabili.
Raspunde

Kokos

Acum 4 săptămâni

Asa e , serul e experimental, de aia s-au vaccinat pana acum "doar" 4 miliarde de oameni . Dar , na , ăia e prosti , noi știm mai bine ca suntem deștepți. Spune-mi și mie, câte cazuri de afectare neuronala au fost în România ca să vedem dacă sunt măcar 0.001% fata de cei 45. 000 morti de covid de pana acum
Raspunde

Petrov

Acum 4 săptămâni

Și tu cum demonstrezi că aia 45.000 au murit de Covid nătângule? Vezi că sunt cazurile de afectare gravă după vaccin documentate peste tot, cu nume, prenume și tot ce trebuie. Sunt decedate suspect și persoane publice care s-au lăudat peste tot că s-au vaccinat. Dacă statul criminal nu le raportează nu înseamnă că nu există. Dar tu încrede-te în stat, dacă atâta minte ai. Tâmpitule!
Raspunde

@kokoș

Acum 4 săptămâni

Unele lucruri sunt la mintea kokoșului si altele nu. Se pare ca asta e unul din acele lucruri pe care dumneata nu poti sau nu vrei sa le intelegi si pace. Omul are dreptate, acest asa-zis vaccin (pentru ca nu se incadreaza in definitie) a fost aprobat in regim de urgenta fara a fi trecut prin procesul standard. Si in privinta actului medical obligatoriu omul are dreptate.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 4 săptămâni

nu există cazuri de afecțiune neurologică confirmate medical, e fake news. Convenții, tratate, bla, bla,... Uite că țările impun certificatul verde, și va fi impus și la noi. Mai lasă-ne cu putinismele

Raspunde

Edd

Acum 4 săptămâni

Vaxinul e pentru Sibiu ca o boare in camera de gazare de la Au

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus