Sibiu este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Este renumit pentru numeroase obiective turistice, printre care și Piața Mare ce găzduiește anual una dintre cele mai mari piețe de Crăciun din România.
Găzduiește cea mai mare minoritate germană din România. Orașul este împărțit în Orașul de Jos pentru artizani și comercianți și Orașul de Sus pentru cetățenii mai înstăriți și elita religioasă.
Între cele două se află un labirint de alei, scări și pasaje care se împletesc. Cufundându-se sub bolți și tăind prin râpe de cărămidă, aceste poteci transformă simplul fapt de a deplasa într-o călătorie de descoperire. Orașul Sibiu poate fi vizitat oricând, indiferent de anotimp.
Pentru o mai bună organizare, noi vă recomandăm câteva dintre cele mai interesante și atractive obiective turistice din Sibiu pentru a vă petrece timpul liber.
Piața Mare din Sibiu reprezintă principalul punct de interes din oraș, încă de când a fost construită în 1366. Măsoară 142 de metri lungime și 93 de metri lățime, fiind una dintre cele mai mari din Transilvania. Așa cum menționam și mai sus, Piața Mare găzduiește în fiecare an Târgul de Crăciun.
Totodată, din Piața Mare se poate ajunge foarte ușor spre multe alte obiective turistice și locuri de interes din oraș. În colțul de nord-vest se află Palatul Brukenthal, unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură barocă din România.
Acesta găzduiește Galeriile de Artă Brukenthal, pline cu pictură germană, flamandă, olandeză, italiană, franceză și spaniolă din perioadele renascentiste, baroc și rococo.
Între Piața Mare și Piața Mică a Sibiului se află Turnul Sfatului cu șapte etaje, un simbol de durată pentru Sibiu. Câteva schimbări superficiale au fost făcute de-a lungul secolelor, ducând la designul baroc actual. Legat de numele turnului, acesta provine de la clădirea de alături, în care își avea sediul Primăria (Sfatul Popular).
Treceți prin portalul de sub Turnul Sfatului și veți ajunge în Piața Mică, care este de fapt destul de mare și are o formă foarte neregulată. În mijloc este o stradă care coboară în spirală spre Orașul de Jos, iar traversând terasamentele mari de cărămidă ajungeți la Podul Minciunilor. Piața este mărginită de case de negustori din secolele XIV-XVI, cu arcade răcoroase și umbrite la parter și lucarne pe acoperișuri, adesea descrise drept „ochii Sibiului”.
Aflat între râul Cibin și Orașul de Sus, Orașul de Jos era locul unde locuiau negustori și meșteșugari, spre deosebire de Orașul de Sus, care era pentru familiile bogate și clerici. Casele, cele mai multe înalte de două etaje, sunt mai rustice și sunt amplasate pe străzi pietruite neobișnuit de largi.
La poalele Pasajului Scărilor se află Butoiul de Aur, care, datând din 1452, este cel mai vechi restaurant din România. Cam tot centrul istoric al Sibiului este presărat cu numeroase restaurante, crame și cafenele, ideale pentru a vă trage sufletul după o incursiune prin Sibiu. Iarna sunt nemaipomenite pentru o cană de fin viert și o masă caldă. Este un bun prilej pentru a accesa casinohex.ro și a vă relaxa câteva minute.
După o bunămeritată pauză, mergeți la pas pe Strada Nicolae Bălcescu, o arteră pietonală plină de terase, magazine și diferite alte activități turistice și comerciale. Puteți să vă bucurați de o sesiune de shopping prin vestitele magazine cu branduri de renume.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Sibiu , obiective turistice , timp liber
Vizualizari: 1446
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Gigel
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Bitt Dannman
Acum 3 ore
Adrian
Acum 3 ore
Emil