Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Cum vor face doza booster cei vaccinați cu Moderna și Johnson&Johnson

Cum vor face doza booster cei vaccinați cu Moderna și Johnson&Johnson

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson au recomandare să facă rapelul cu un vaccin ARN mesager (Pfizer sau Moderna), însă îl vor putea face și cu același ser dacă doresc, a anunțat vineri președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. De asemenea, medicul vine cu precizări privind doza booster pentru persoanele vaccinate cu serul companiei Moderna.

Rapelul este recomandat pentru toți cei vaccinați cu Johnson&Johnson de cel puțin de 6 luni. Aceștia vor putea face doza suplimentară începând din 8 noiembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

„În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu vaccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat medicul militar, citat de digi24.ro

Acesta a precizat că persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson & Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson & Johnson.

„Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARn mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson”, a explicat Gheorghiţă.

O nouă recomandare pentru vaccinații cu Moderna

Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut precizări și cu privire la doza booster pentru persoanele care s-au vaccinat inițial cu vaccinuri produse de Moderna.

Astfel, persoanele care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul de la Pfizer, de la AstraZeneca și de la Johnson&Johnson și care aleg pentru rapel de la Moderna, vor primi o doză întreagă, iar cei care au fost vaccinați inițial tot cu Moderna vor primi la rapel o jumătate de doză.

Această recomandare intră în vigoare de luni, 1 noiembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus