Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

De ce majoritatea drumurilor prinse în Programul ”Anghel Saligny” sunt în sudul județului: ”Trebuie să te gândești să reabilitezi drumuri care întorc un plus economiei județului”

De ce majoritatea drumurilor prinse în Programul ”Anghel Saligny” sunt în sudul județului: ”Trebuie să te gândești să reabilitezi drumuri care întorc un plus economiei județului”

Opt drumuri județene, varianta ocolitoare a municipiului Sibiu și 6 poduri apar pe lista pe care Consiliul Județean Sibiu vrea să obțină 607 milioane de euro de la București prin Programul ”Anghel Saligny”.

Aproape toate, însă, sunt în jumătatea de sud a județului, zona de nord rămânând fără nicio investiție prinsă în acest program de investiții.

Consilierul județean PSD, Pavel Bichicean, a sesizat asta și a întrebat-o pe președinta CJ Daniela Cîmpean, în cadrul ședinței de joi care e motivul pentru care posibile investiții, din alte localități nu au fost prinse.

”În comisie am adresat câteva întrebări doamnei director Stoica, la care dânsa nu mi-a răspuns. Aceste întrebări le-am pus în urma intervențiilor primarilor din Laslea, Dumbrăveni, Mihăileni, Merghindeal și Chirpăr pe care mi le-au adresat. Rugămintea e ca cel puțin ca pe pentru bugetul anului viitor să se țină cont că mai există drumuri județene cu mari probleme, cum ar fi de exemplu legătura dintre Laslea și Florești. E vorba de DJ 143 A. La Dumbrăveni, avem 142 C și 142 E, în care unul e parțial asfaltat, altul e de pământ. La Mihăileni Între Petiș și Veseud drumul arată jalnic”, a exemplificat consilierul. La fel, între Săsăuș și Chirpăr, a completat Bichicean.

La capitolul poduri l-a dat exemplu pe cel care face legătura între Sărături și Dealul Frumos.

Daniela Cîmpean: Atunci când ai un buget limitat trebuie să ai niște criterii

Președinta CJ Sibiu i-a răspuns că au existat niște criterii în selectarea drumurilor care urmează să fie reabilitate.

”Sunt multe drumuri pe care trebuie să intervenim, după cum știți, sunt 950 de drumuri județene, încontinuu facem documentații, să identificăm fonduri, să le reabilităm. Criteriile pe care le-am avut în vedere a fost cel al traficului pe drumurile respective, al destinației spre care duce drumul.

Când ai foarte mult de reabilitat, te gândești să reabilitezi drumuri care undeva întorc un plus economiei județului, de aceea, aceasta zonă a Păltinișului are o alocare specială, ca să zic așa. Avem nenumărate poduri din lemn, care sunt un real pericol sau drumuri luate de ape pe care le regăsiți în aceste propuneri”, a explicat Cîmpean.

A precizat apoi că și celelalte drumuri sunt avute în vedere.

183 de kilometri de drumuri vor fi reabilitați prin Programul ”Anghel Saligny”

În total sunt 221 de kilometri de drum, dintre care 68,3, cât reprezintă varianta ocolitoare Sibiu Sud sunt în regim de autostradă, cu sensuri de câte două benzi. Rămân 183 de kilometri de drumuri județene ce vor fi reabilitate cu bani din acest program.

Cea mai importantă investiție este cea de 1,36 miliarde de lei, atât cât se estimează costul construcției variantei ocolitoare Sibiu Sud. În rest, celelalte investiții, drumurile județene și podurile sunt estimate la un cost de 1,69 miliarde de lei.

Cât este estimat să coste fiecare drum propus pentru acest program, puteți citi aici:

Toate proiectele Consiliului Județean pe Programul ”Anghel Saligny”: 3 miliarde de lei pentru 221 km de drumuri

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Mihnea

Acum 2 ani

ce gandire retrograda. Hai sa dezvoltam sudul ca restul si asa e mort. Se vede ca toti politicienii, de la mici mici la aia mari, sunt identici. D-aia Moldova nu are autostrada si orice localitate aflata la mai mult de 30 de km de orasele mari e rupta complet de lume si populata doar de batrani.
Raspunde

Vax Tax

Acum 2 ani

Ar trebui sa le fie rușine sa le mai ceara vreun impozit la oamenii aceia,școală canci , spital canci ,drum canci ,civilizația se termina la30 km de orașele mari. Aleșii nu înțeleg ca ei trebuie sa creeze oportunitățile de afaceri și în același timp sa le ușureze viata contribuabililor.
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Campanie electorala.. in Nord s-au semnat contracte pt. Pauca Slimnic, Ocna- Tapu, Agnita Sighisoara, drumul care trece prin Seica Mica, din Seica Mare. Nici sudul nu e acoperit cum trebie, mai sunt si alte drumuri in Sud care ar trebui reparate..

Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Pentru cei care au votat PNL (pardon PDL): A fost cea mai mare greseala si sper ca ati inteles: NU mai votati niciodata PNL (PDL)!!! Reprezentantii PNL (PDL) urmaresc doar propriile intereseze, iar conducerea este formata din oameni lipsiti de calitati si realizari. PNL (PDL) este in curs de fractionare si autodistrugere. Din 2019 este in cadere libera si la primavara nici 10% din voturi NU o sa mai primeasca!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus