Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

VIDEO Muzeul ASTRA, singurul din România, prezent la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris

VIDEO Muzeul ASTRA, singurul din România, prezent la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris

Muzeul ASTRA este singurul din România care participă, până duminică, la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris, iar la standul românesc este prezent, printre alţii, olarul Ionuţ Bîscu, militar al Comandamentului NATO de la Sibiu, care promovează ceramica de Horezu, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al muzeului, Cosmin Călinescu.

"Muzeul ASTRA participă din 2018 la Salonul Patrimoniului Cultural de la Paris. Cum ediţia de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei, suntem, anul acesta, la cea de-a treia participare. Salonul oferă ocazia prezentării muzeului, atragerii de turişti în Sibiu, dar şi schimburi de experienţă, documentare privind evoluţia restaurării, soluţii noi pentru dezvoltarea instituţiei. Dacă în anii trecuţi animaţiile au fost realizate doar de către restauratorii muzeului, în acest an aducem în atenţia publicului o componentă esenţială a patrimoniului românesc, inclusă pe lista Unesco, şi anume ceramica de Horezu, prin intermediul olarului Ionuţ Bîscu, completat pe componenta decorativă, de Ramona Bîscu", a declarat, pentru AGERPRES, directorul general adjunct al Muzeului ASTRA, Ovidiu Baron.

Salonul Internaţional de Patrimoniu de la Paris este organizat, ca de fiecare dată, la Carrousel du Louvre, în Paris. Anul acesta, standul Muzeului ASTRA va promova din nou valorile patrimoniului cultural românesc, expoziţiile şi proiectele Muzeului ASTRA şi obiective turistice din judeţul Sibiu (prin intermediul materialelor puse la dispoziţie de Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu). Animaţiile marca Muzeul ASTRA cuprind ateliere de olărit, cu ceramica de Horezu in rolul principal, înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Va lucra la roata tradiţională, dar şi la cea electrică, olarul Ionuţ Bîscu, susţinut pe componenta decorativă de Ramona Bîscu ( Ceramics Art of Horezu ). De asemenea, Raluca Miriţoiu, restaurator al Muzeului ASTRA, va desfăşura ateliere de restaurare textile. Standul Muzeului ASTRA se află în Sala Gabriel - A15, păstrând acelaşi loc ca la ediţia precedentă, organizată înainte de pandemia de Covid-19.

Fondat în 1994, Salonul Patrimoniului Cultural este organizat de Ateliers d'Art de France, cu participarea, în medie, a peste 300 de expozanţi din 12 ţări, organizaţii de patrimoniu, actori din zona restaurării, a meşteşugurilor, instituţii publice de cultură, artişti, scriitori etc.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Elzorab

Acum 11 luni

Mai e timp si de cultură, traditii? Credeam ca mancam vaccin pe pita si gata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus