Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Bărbat din Bârghiș amendat cu 1.000 de lei pentru că nu a respectat carantina

Bărbat din Bârghiș amendat cu 1.000 de lei pentru că nu a respectat carantina

Peste 120 de polițiști au verificat vineri, 29 octombrie, dacă măsurile impuse prin lege de situația pandemică actuală sunt respectate. Au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale dintre care 13 pentru nepurtarea măștii și una pentru nerespectarea carantinei. Cel care a plecat de acasă, deși se afla în carantină este un bărbat de 39 de ani din Bârghiș.

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au fost desfășurat acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

123 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 878 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 66 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 117 mijloace de transport, din care 4 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei, din care 13 sancțiuni în valoare de 500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară. O sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei i-a fost aplicată unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din Bârghiș, pentru nerespectarea măsurii carantinei.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație”, transmit autoritățile.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus