Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Amendă de 5.000 de lei dată de polițiști unei femei care a părăsit carantina

Amendă de 5.000 de lei dată de polițiști unei femei care a părăsit carantina

Noi amenzi aplicate de polițiștii sibieni persoanelor care nu respectă măsurile în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost aplicate 13 amenzi pentru nepurtarea măștii, o amendă în valoare de 5.000 de lei dată unei femei din Copșa Mică pentru nerespectarea carantinei și 2.500 de lei amendă dată pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

71 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 1.053 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 48 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 72 mijloace de transport, din care 2 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.0000 de lei, din care 13 sancțiuni în valoare de 5.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

O sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei i-a fost aplicată unei femei în vârstă de 37 de ani din Copșa Mică pentru nerespectarea măsurii carantinei. O altă sancțiune contravențională în valoare de 2.500 de lei a fost aplicată de către polițiștii din Cisnădie unei persoane care nu a respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii din Agnita au avertizat în scris 2 agenți economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, aceștia funcționând după ora 21:00.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație”, transmit polițiștii.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus