Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Peste 500 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării de la Sala Thalia. Mai mult de jumătate, cu prima doză

Peste 500 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării de la Sala Thalia. Mai mult de jumătate, cu prima doză

554 de persoane s-au vaccinat în cele două zile la Maratonul Vaccinării de la Sala Thalia, care s-a încheiat duminică seara. Dintre persoane vaccinate, unui procent de peste 50% i s-a administrat prima doză, atât cu serul Johnson&Johnson, cât și cu Pfizer.

Cei 16 medici, 32 de asistenți, 32 registratori și 40 de voluntari implicați s-au asigurat că cele 4 fluxuri de vaccinare, două pentru Johnson&Johnson și două pentru Pfizer, puse la dispoziția doritorilor cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, au funcționat fără dificultăți. De asemenea, specialiștii au constatat că peste 20% dintre persoanele vaccinate sunt tineri, categorie de vârstă cu un grad ridicat de transmisibilitate.

„Este foarte important să ascultăm opinia specialiștilor pentru a putea trece de această pandemie. Mulțumim tuturor celor care au răspuns inițiativei Consiliului Județean Sibiu și s-au implicat pentru ca acest maraton să se desfășoare în condiții optime. Continuăm cu rapelul în weekend-ul 20-21 noiembrie și vom extinde astfel de acțiuni și în județ pentru ca toți locuitorii să aibă posibilitatea de a se vaccina fără a fi nevoiți să se deplaseze în altă localitate”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

Consiliul Județean Sibiu a organizat acest maraton în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul General CF Sibiu, alături de Filarmonica de Stat Sibiu și cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sibiu și al Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Maratonul se va relua în perioada 20-21 noiembrie 2021, când se vor administra doza de rapel, precum și dozele 1 și 3 de Pfizer, respectiv doze de Johnson&Johnson.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus