Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Benedek: S-a simplificat modalitatea de plătire a amenzilor. Nu mai e nevoie de trimiterea dovezii plății către poliție

Benedek: S-a simplificat modalitatea de plătire a amenzilor. Nu mai e nevoie de trimiterea dovezii plății către poliție

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege elaborat de deputatul UDMR Benedek Zacharie, prin care se simplifică procedura achitării amenzilor contravenționale, creând un avantaj semnificativ atât pentru șoferi, cât și pentru autoritățile locale.

„Legea adoptată astăzi permite conducătorilor să achite amenzile contravenționale într-un cont unic, deschis în scopul încasării acestor amenzi, astfel nefiind necesară trimiterea confirmării plății către agenți constatatori din cadrul organelor de poliție. De asemenea, autoritățile locale sunt scutite de perceperea penalităților”, a declarat Benedek Zakarie, viceliderul grupului parlamentar UDMR, după încheierea votului final.

Inițiatorul propunerii legislative a explicat că autoritățile locale au avut dificultăți în recuperarea amenzilor, iar atunci când bugetul anual a fost alocat, din cauza sumelor neîncasate, a scăzut semnificativ sprijinul financiar de la bugetul de stat. Prin această propunere legislativă am reușit să găsim o soluție la această problemă și să simplificăm procedura achitării amenzilor contravenționale.

Legea adoptată azi va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 922

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Jean

Acum 2 ani

dupa 100 de ani, mare realizare, oricum nu te baga nimeni in seama cand mergeai sa preadai dovada platii, la sediul poltiiei bataia de joc la adresa romanilor !!! Demisia, bugetari incompetenti si tradatori de neam si tara!
Raspunde

Banul sa-l luati

Acum 2 ani

Plătește cineva pt faptul că oamenii vara trecută au fost hăituiti pe strada ca ieseau sa isi ia o.paine si intarzaiau cu 10 minute intrarea la pușcăria casnică? Stresul si durerea oamenilor care au primit sute de lei amenzi si erau ținuți în care, cu frica de a nu avea cu ce să plătească? Toata nesiguranta aia si frica, ce ulterior s-au dovedit ilegale, imorale, cine le plătește? Acum va mirați că nu accepta lumea aerul experimental, pai nici nu vor să mai audă după atatea minciuni si dezinteres față de omul de rand care plătesc partidele de golf. Lasati-ne drepturile fundamentale asa cum ni le-a dat Dumnezeu, zeitatilor, ca orice om e liber sa aleaga pt el.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus