Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cum a trecut Sibiul de la peste 700 de cazuri noi la doar 175 în doar o zi: ”Din momentul acesta avem o situație reală pe județ”

Cum a trecut Sibiul de la peste 700 de cazuri noi la doar 175 în doar o zi: ”Din momentul acesta avem o situație reală pe județ”

Județul Sibiu a trecut de la 703 cazuri noi de infectări cu Covid-19, înregistrate miercuri, 3 noiembrie, la doar 175 de cazuri noi, înregistrate oficial joi, 4 noiembrie. Scăderea este una uriașă, care a ridicat multe semne de întrebare în rândul sibienilor.

Reprezentanții Instituției Prefectului și conducerea Direcției de Sănătate Publică Sibiu spun că explicația este una simplă: S-au finalizat anchetele epidemiologice din trecut, astfel încât am ajuns la zi cu raportările. Altfel spus, începând de astăzi datele nu mai includ și informații anterioare.

”În data de 3.11, așa cum am mai explicat, au fost efectuate și introduse în platforma CoronaForms un număr foarte mare de anchete epidemiologice restante, ceea ce a determinat creșterea mare a cifrei totale raportate. Scăderea de astăzi este datorată faptului să s-a ajuns cu introducerea anchetelor la zi, nemaifiind anchete restante de introdus”, a explicat pentru Turnul Sfatului, într-un răspuns în scris, prefectul Mircea Crețu citând un document oficial de la Direcția de Sănătate Publică.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, directorul DSP Sibiu a detaliat situația.

„De când am ajuns director am cerut să fim cu anchetele la zi și cu introducerea lor în platforma CoronaForms, inclusiv cu cele restante. În momentul de față ne mai limităm la cele din cursul zilei de ieri parte din ele și la cele care sunt de efectuat în cursul zilei curente. Noi în momentul de față, din informațiile pe care le am de la compartimentul epidemiologie nu mai avem anchete restante. S-a tras tare, ceea ce a modificat și incidența pe județ și pe localitate. Am alocat și cele care veneau nealocate conform buletinului de analiză și ca urmare pot spune că din momentul acesta avem o situație reală pe județ”, a explicat Lucian Blăguțiu, directorul DSP Sibiu.

Referitor la ziua de miercuri, când oficial Sibiul a avut 703 cazuri cazuri noi de Covid din 767 teste, Blăguțiu arată că cifrele au în spate și testele mai vechi.

„Asta este ceea ce se raportează, la toate aceste cazuri s-au făcut anchete epidemiologice. Sunt toate testele pozitive care vin și pe baza testului se face ancheta epidemiologică și de acolo rezultă concluziile din anchetă, dar nu mai aven anchete care sunt neefectuate, nu mai avem anchete restante. Cifrele ce vor urma vor arăta o situație la zi”, a spus directorul DSP.

Pe de altă parte, numărul de cazuri noi determină automat și rata infectării la mia de locuitori, un indicator ce poate afecta inclusiv unele restricții de ordin social. Astfel, se naște întrebarea dacă deciziile luate la nivel de Comitete de Situații de Urgență au fost luate pe incidente care nu erau actualizate?

„Nu putem spune treaba aceasta. Tocmai că incidența a fost reală în momentul în care au început să se introducă masiv anchetele rămase în urmă. De aceea a și crescut incidența în câteva zile cu una sau două unități pentru că în ziua respectivă s-au introdus circa 500 de anchete. Aici dacă ne-ar ajuta și platforma, pentru că și CoronaForms merge greu și pentru asta am trimis și mesaj la STS și am discutat pe această temă. Se pare că de astăzi s-au rezolvat și acolo problemele și se va opera mult mai bine și pe această platformă”, a concluzionat directorul DSP Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7814

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Mircea

Acum 2 ani

Deci s-a apasat butonul de incetare...
Raspunde

Cocosila

Acum 2 ani

Astia-si bat joc de noi!
Raspunde

George

Acum 2 ani

De ce ne ascundem dupa degete de fiecare data....cineva nu vrea sa munceasca la Directia de Sa rupem Publicul(DSP)...au venit alte asistente fara plata ... sa umple buzunarele cu sporuri la altii... asta meritam
Raspunde

Ombl

Acum 2 ani

avem o comunitate letargica, anesteziata care nu mai reactioneaza la manipularile grosolane de date. La conducerea institutiilor publice avem doar executanti, oameni fara coloana vertebrala, probabil santajabili. Cea mai trista parte e ca nu se intrevede nici o sansa de schimbare!
Raspunde

Vlad Tepes

Acum 2 ani

penibil
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus