Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Patru semafoare pe o distanță de 600 de metri. „Nu știu cât de utile o să fie, sunt unul lângă altul”

Patru semafoare pe o distanță de 600 de metri. „Nu știu cât de utile o să fie, sunt unul lângă altul”

Zilele trecute, un nou semafor a fost pus în funcțiune pe Bulevardul Corneliu Coposu, la intersecția cu strada Berăriei, unde exista deja trecere de pietoni.

Chiar dacă au trecut doar câteva zile de când a fost pus în funcțiune, șoferii de taxi din Sibiu și-au făcut deja o primă impresie despre utilitatea acestuia. Unii sunt de părere că semaforul nu ajută la fluidizarea traficului întrucât este pus prea aproape de cel de la Teatrul Național Radu Stanca, iar alții consideră că este util deoarece trecerea nesemaforizată ar fi putut cauza accidente din lipsa de atenție a șoferilor sau a pietonilor.

„Am circulat destul de puțin zilele acestea pe bulevard. Eu, sincer vă spun, nu știu cât de util o să fie, sunt unul lângă altul, cel de la teatru e la 100 de metri. Vom vedea pe viitor dacă va fi util sau nu”, a explicat un șofer de taxi.

De cealaltă parte, un alt șofer de taxi spune că, din punctul lui de vedere, exista necesitatea montării unui semafor acolo. „Consider că este util pentru că mi s-a întâmplat să treacă pietoni pe trecere fără să se asigure. Așa, fiind o trecere semaforizată se vor evita astfel de incidente”.

În vară, Primăria Sibiu a demarat procedurile pentru achiziția și montarea a trei noi semafoare: două pe bulevardul Corneliu Coposu la intersecția cu strada Berăriei și fața Spitalului Județean, unde există deja treceri de pietoni, iar al treilea pe strada Rahovei la intersecția cu strada Aleea Taberei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4096

Comentarii

6 comentarii

Gheorghe

Acum 2 ani

O prostie mare !!!! De pe berariei cum iesi cand este rosu pe caposu? Sincronizati-le pe toate de pe caposu, asa fluidizezi traficu !!! Specialisti lu peste
Raspunde

...

Acum 2 ani

Semafoarele pentru trecerile de pietoni sunt foarte utile mai ales daca se renunta la limitatoarele fizice. De asemenea pentru zone in care sunt foarte apropiate zonele semaforizate ar fi necesara si o sincronizare intre zone pentru a preveni situatiile in care se tot blocheaza cand o zona cand cealalta la intervale prea mici de timp. Expertii ar trebui sa stie ce e de facut, daca-i avem
Raspunde

Cititor

Acum 2 ani

Si totusi, bumperele alea ce rost mai au in acest caz?
Raspunde

SF

Acum 2 ani

Alea pun mâncare pe masã la mecanici.
Raspunde

Neluțu O

Acum 2 ani

Toate trecerile ptr. pietoni să fie semaforizate !!! Prefer să stau la semafor liniștit decît să-mi sară în față pietonii, să-i văd vorbind la telefon și uitînduse în sensul opus de unde vin eu. Camere de vedere sunt destule. Lipsesc semafoare !
Raspunde

Bogdan

Acum 2 ani

Trebuia ca cel ce este montat pe sensul spre gara sa fie monat pe coltul celalat la iesirii de pe strada Berariei. Asa permita si celor de pe Berariei sa iasa cat timp era rosu la semafor, odata cu trecerea pietonilor. Dar deh, am gandit-o doar de jumate... acuma, alti bani, alta distractie.... si cel mai probabil nu o sa se mai intample....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus