Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Primarul Fodor a cerut controale prin Sibiu: ”aspectul orașului este afectat de aceste terenuri neîngrijite”

Primarul Fodor a cerut controale prin Sibiu: ”aspectul orașului este afectat de aceste terenuri neîngrijite”

La o lună de la schimbarea regulamentului referitor la penalizarea proprietarilor de terenuri neîngrijite, primarul Astrid Fodor anunță acțiuni al căror finalitate pot fi amenzi și creșterea impozitului cu 500%.

Regulamentul adoptat la Sibiu din 2017, referitor la supraimpozitarea terenurilor neîngrijite, a fost modificat de Consiliul local la finele lunii septembrie. În sensul că a fost mărită componența echipelor de control, pe lângă polițiștii locali fiind cooptați și funcționari din direcțiile Tehnică, Patrimoniu, Fiscală și Salubrizare din cadrul Primăriei Sibiu. Iar fiecare control al acestei comisii extinse trebuie să fie aprobat de primarul Astrid Fodor, în cadrul unor planuri trimestriale.

După o lună de la modificarea regulamentului, primarul Astrid Fodor anunță că noua comisie de control a găsit deja peste 70 de terenuri neîngrijite. Proprietarii aceste terenuri au fost somați să le curețe, șase conformându-se până azi. Cei care nu vor proceda la igienizare vor fi amendați (1.000 – 2.000 de lei pentru persoane fizice, 1.500 – 2.500 de lei, persoane juridice). În plus, în Consiliul local se va propune creșterea impozitului pentru aceste terenuri neîngrijite cu 500%.

”Aspectul orașului este afectat de aceste terenuri neîngrijite care, în unele cazuri, reprezintă și un pericol pentru sănătatea și siguranța sibienilor care locuiesc în zonele respective. Am dispus alcătuirea acestor echipe mixte care să identifice terenurile lăsate în paragină, aducând aminte proprietarilor obligația pe care o au de a le îngriji și sancțiunile pe care le riscă în caz contrar”, declară Fodor, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Primăria dă exemple de proprietari care și-au curățat terenurile după ce au fost somați

Tot orașul

În cursul anului 2020, prin Consiliul local Sibiu au trecut propunerile de majorare cu 500% a impozitului pentru trei terenuri, în 2019 – pentru opt terenuri, în 2018 – pentru trei, iar în anul 2017, primul în care a fost aplicat regulamentul, – pentru 12 (unul fiind retras de pe listă în același an).

Acum, funcționarii administrației locale anunță că vor efectua controale în tot orașul. În ultimele trei săptămâni au fost verificate zonele Calea Șurii Mici, Orașul de Jos, Ștefan cel Mare, Lazaret, Gușterița și Tineretului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cristi

Acum 2 ani

În mijlocul cartierului Veterani există un parc, care aparține primariei și este într-o stare deplorabilă. Primaria poate să înceapă de acolo cu amenzile.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

stați să vină primăria cu grebla, că nu vouă vă folosește ...
Raspunde

KRAMNIK

Acum 2 ani

Pentru gurile de canal , gropile, denivelările drumurilor, s.a.m.d. se dau amenzi. Dacă da , atunci unde trebuie sa ne adresam, că mă gândesc că n-o să-și de-a Primăria amenda.
Raspunde

Adriana

Acum 2 ani

Oare cine a făcut ilegalități în Primăria Sibiu de nu putem construi? de 10 ani?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus