Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Primarii PSD și PNL din județ, mulțumiți de o posibilă alianță între cele două partide: ”Acum, dacă nu vrea ăl de sus să facă anticipate ce să facem?"

Primarii PSD și PNL din județ, mulțumiți de o posibilă alianță între cele două partide: ”Acum, dacă nu vrea ăl de sus să facă anticipate ce să facem?

”Nu mă deranjează deloc”, ”PNL și PSD să se înțeleagă, pentru că au o majoritate destul de solidă în parlament”, ”ar fi foarte bine. Țara trebuie guvernată”, ”noi ca primari, nu putem decât să ne bucurăm”.
Acestea sunt o parte din opiniile primarilor sibieni legate de o posibilă alianță între social-democrați și liberali. Niciunul din primarii cu care am stat noi de vorbă nu s-a opus unei colaborări între cele două partide.

Gheorghe Huja: ”Alianța e bine venită chiar dacă sună rău. E bine venită pentru oameni, pentru poporul român. (...) Ce se întâmplă acum e dezastru”

Primarul PNL din Cisnădie, Gheorghe Huja, susține că alianța dintre cele două partide e bine venită. ”Ar fi foarte bine. Țara trebuie guvernată. De câteva luni de zile, guvernarea e subțire, nu au forță, nu au putere de decizie, nu au nimic. Unii trag într-o parte, alții în alta. Îți trebuie o majoritate confortabilă ca să poți să guvernezi țara. Acum nimeni nu ia decizii, noi ne certăm la televizor și nimeni nu face nimic. (...) Alianța e bine venită, chiar dacă sună rău. E bine venită pentru oameni, pentru poporul român. Țara asta, românii, au nevoie să fie guvernați, credeți-mă. Ce se întâmplă acum e dezastru. Eu dădeam și o lege foarte bine pusă la punct pe tot ce înseamnă campanie pe posturile de televiziune. E incredibil ce se întâmplă, din cauza asta au murit atâția oameni. Sunt mulți oameni naivi, care au murit pe mâna lor. Categoric, 100% sunt pentru această alianță”, a declarat Huja.

Primarul crede că acțiunile politice ale fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, a produs mari deservicii partidului. ”Eu de mult timp am gândit că asta e cea mai bună variantă, pentru că dacă ar termina cu declarațiile și unii și alții la televizor, să nu mai încurce oamenii, lucrurile ar merge mult mai bine. Așa, să-i facem jocul lui Orban, că el și-a luat parlamentari, că el face regula pe acolo, să mă ierte Dumnezeu, dar ați văzut ce partid și-a făcut Ponta, ce partid și-a făcut Tăriceanu. Asta cu noul partid al lui Orban... Ce-a făcut Orban în 30 de ani, în politică? Dacă era în banca lui și accepta și faptul că a pierdut în alegeri, lucrurile puteau merge înainte, dar așa, ce discutăm?

Orban e un om terminat politic din punctul meu de vedere, indiferent de ce crede unul sau altul, ne-am săturat”, spune Huja.

Gheorghe Călin, Gura Rîului: ”Am proiecte depuse, abia aștept să mă bage cineva în seamă”

Primarul din Gura Rîului, Gheorghe Călin, e și el de părere că alianța ar fi bună, chiar dacă nu este la fel de categoric precum colegul său din Cisnădie.

”Sunt păreri pro și contra. Eu, unul, pentru bunul mers al României, dacă aș ști că România merge bine, nu m-ar deranja deloc. Trăiesc în țara asta, am așteptări, am proiecte depuse, abia aștept să mă bage cineva în seamă, să mă cheme să semnăm proiecte de finanțare pentru introducere de gaz, canalizare, apă, sediu primărie, școală modernizată. Chiar aștept și eu să mă bage cineva în seamă, am cheltuit bani. Dacă țara asta ar merge bine, eu unul nu am ce să comentez. Mi-aș dori să fie bine. Ar putea avea o majoritate confortabilă. Știți că am fost partide tot contra, dar acum, dacă lucrurile ar merge bine, aș fi pentru.

Într-o ședință de BPJ online eu am spus că îmi doresc reîntregirea PNL, pentru că am fost divizați și noi. Dacă s-ar putea reîntregi PNL-ul și pe urmă știu ei”, a spus primarul.

Maria Greavu, Loamneș: ”Asta a fost voința electoratului”

Maria Loamneș a câștigat alegerile anul trecut, din nou, susținută de PSD și spune acum că o alianță cu liberalii ar putea ajuta țara să treacă peste o perioadă dificilă.

”Ar trebui totuși ca PNL și PSD să se înțeleagă, pentru că au o majoritate destul de solidă în parlament și până la urmă asta a fost voința electoratului. Nu înțeleg niciodată că noi nu avem niciodată un consens de la început pe niște proiecte pe care să le realizeze pentru oameni. Dar în același timp, mă gândesc că e o perioadă destul de dificilă și PSD și-ar asuma niște lucruri pe care nu sunt sigură că ar fi în stare să le ducă la bun sfârșit. Dar totuși, pentru oameni, pentru votul de anul trecut, mi se pare corect ca cele două partide mari să-și asume guvernarea. Fiecare să-și ducă la îndeplinire ce au promis în campaniile pe care le-au avut. Cel mai important lucru ar fi, indiferent de partid, să își asume și să existe un consens în toate lucrurile pe care le-au promis oamenilor. Eu mă uit acum în pandemie cel mai important lucru în societatea asta e omul și din păcate e lovit din toate părțile”, a declarat Maria Greavu.

Ioan Oancea, Tălmaciu: ”Pe plan local, nu ne afectează foarte tare”

Liberalul Ioan Oancea, primarul orașului Tălmaciu spune că o alianță cu social-democrații nu l-ar afecta prea mult pe plan local. ”Din punctul meu de vedere, din punct de vedere local, contează puțin dacă e o alianță PNL – USR sau PNL – PSD. Pe noi, pe plan local, nu ne afectează foarte tare, sau nu văd să ne afecteze foarte tare.

Aici oamenii ne ceartă dacă nu facem lucruri, nu de altceva. Nu am auzit reacții nici pro, nici contra zilele astea. În general oamenii sunt speriați de pandemie, de altele. Partea cu guvernarea, poate sunt unii mai interesați, susținători mai înfocați ai PNL, ai PSD, ai USR, dar mai puțini!," explică primarul.

Ilie Avram Pinte, Valea Viilor: ”Noi, ca primari, nu putem decât să ne bucurăm

Social-democratul Ilie Avram Pinte, primarul comunei Valea Viilor așteaptă să se concretizeze o coaliție de guvernare formată din PNL, PSD și UDMR.

”Nu am fi primii din lume care ar face o alianță de asta, stânga cu dreapta. E foarte posibil. Noi, ca primari, nu putem decât să ne bucurăm, că mai vine soarele și pe strada noastră. Ați văzut ce-a făcut Cîțu la ultima rectificare. Nu-i mai zic Cîțu. Domnul Cîțu, vorbesc frumos de el, acum. (râde). Ce-a făcut domnul Cîțu? A cumpărat voturile. Acum e gata, că nu vrea să-l pună prim-ministru.

Să lăsăm țara asta să se prăbușească? Acum, dacă nu vrea ”ăl de sus” să facă anticipate ce facem? Ne târâm așa și ne ducem chiar de râpă? Trebuie puțină responsabilitate”, comentează Pinte.

Dumitru Gabriel Nuțu, Moșna: ”Vedem de ce se va întâmpla mai departe, poate fi bine, poate fi rău”

Mult mai reținut a fost Dumitru Gabriel Nuțu, primarul PNL din Moșna. ”Nu comentez. Nu mă miră nimic. Vedem de ce se va întâmpla mai departe, poate fi bine, poate fi rău”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Gigi contra

Acum 2 ani

Caragiale e cu noi! Puoati toti Piata Independentei! Cand e vorba de ciolan te faci frate si cu ...
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Dle Johannis, cum de n-ati desfiintat PSD-ul asa cum v-ati propus in campanie? Vorbe de adormit electoratul! Nu numai ca nu l-ati desfiintat, dar vad ca ii luati in "guvernul meu"! Jalnic!
Raspunde

Canaris

Acum 2 ani

Mama voastră de hoți! Eu am votat dreapta, pentru cotă unică și limitarea cheltuitor sociale..... Acum vine PSD cu impozitul progresiv și cheltuieli sociale.... Pierd 1000 de lei la salariu și suport și inflația crescută de pomenile ăstora... Banii mei merg la pensii speciale și hrănirea clienților politici.. Cine este de vină că am ajuns aici???
Raspunde

Cm

Acum 2 ani

Maria Greavu, Loamneș: ”Asta a fost voința electoratului” Chiar asa?
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Dna primarita Greavu, dati pamantul inapoi mostenitorilor!
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Pai da , nu stiai ca cei care au votat pnl au votat pentru ca isi doreau o alianta cu psd si cei care au votat psd au votat pentru ca isi doreau o alinata cu pnl? Madam greavu e de o prostie iesita din comun.
Raspunde

Popa

Acum 2 ani

Ăl de sus... Care?
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Mari oameni, mari caractere dupa ce sau injurat se pupa pe gura.Si te mai miri unde a ajuns tara asta. Pai cu asa primari ma mir ca mai existam ca tara.
Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Nu-si mai umfla dl. presedinte gușa să spuna „penalii”? Acum sunt mielușei?
Raspunde

Alzara1918

Acum 2 ani

PNL veti disparea ca PNTCD!!! Dupa 22 de ani,timp in care am votat PNL,de acum incolo voi vota USR Plus!!!
Raspunde

Monstruoasa coaliție

Acum 2 ani

E foame de bani europeni și nu numai!
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

PNL și PSD,aceiași ciumă care a furat și a vândut țara asta din 89 încoace. Aceiași hoți. Până ce nu vom scăpa de ei ne merităm soarta
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ID

Acum 2 ani

Dancu in prim plan, ca a fost in PNL, PDL sau PSD, tot un om gospodar a ramas. Culoarea politica nu te face lider in comunitatile mici. A fi sau a nu fi, aceasta este realitatea. Felicitari !
Raspunde

L

Acum 2 ani

Iti dai seama la ce proiecte se pot gandi niste toparlani cu origini sanatoase....
Raspunde

AndreiD

Acum 2 ani

Ciuma rosie si cea galbena si-au dat mana pentru a duce la indeplinire distrugerea Romaniei. Din ecuatie lipseste USR, ciuma ciumilor, care a fost fentata la impartirea ciolanului, care insa le va acorda sprijinul de cate ori va fi nevoie in ideea unor reimpartiri viitoare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus