Joi,
20.01.2022
Cer Senin
Acum
-10°C

A început asfaltarea drumului care leagă Sibiul de Argeș ocolind Valea Oltului

A început asfaltarea drumului care leagă Sibiul de Argeș ocolind Valea Oltului

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a anunţat vineri că a început asfaltarea Drumului Judeţean 703H, fostul Drum Naţional 7D, care face legătura între Argeş şi Sibiu prin patru comune vâlcene din zona de nord a judeţului.

DN 7D porneşte din DN7 (Câinenii Mici), traversează patru comune din nordul judeţului Vâlcea - Câineni, Boişoara, Titeşti şi Perişani - şi continuă în Argeş cu un drum judeţean. Este traseul cel mai scurt între judeţele Argeş şi Sibiu şi, totodată, o alternativă la DN 7, ocolind atât Valea Oltului, cât şi Dealul Negru, zone foarte aglomerate şi care se blochează des din cauza accidentelor rutiere.

Reprezentanţii CJ Vâlcea au precizat că asfaltarea se face deocamdată pe o porţiune de trei kilometri, în satul Spinu din comuna Perişani, unde drumul este într-o stare avansată de degradare.

"Sunt foarte bucuros că, la numai două luni de când am preluat DN 7D, turnăm primii 3 kilometri de asfalt pe acest drum de pământ. Facem astfel primii paşi concreţi pentru intrarea în normalitate, aş spune eu, fiindcă este nedrept pentru oamenii locului şi pentru cei care tranzitează această superbă zonă ca, în secolul 21, să folosească un drum aflat mult sub standardele vremii", a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, citat de Agerpres.

Rădulescu a menţionat că pentru modernizarea acestui drum, redevenit de interes judeţean după ce aproape 20 de ani s-a aflat în administrarea Drumurilor Naţionale, a fost depus şi un proiect în cadrul Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", în toată perioada cât a fost drum naţional fiind asfaltaţi doar şase din cei peste 31 de kilometri cât măsoară.

"Ne dorim să modernizăm acest drum pe întreaga lungime de 31,3 kilometri. Deoarece costurile pentru realizarea lucrărilor se ridică la aproximativ 1.200 miliarde de lei vechi, bani pe care Consiliul Judeţean nu îi poate aloca, am depus, în cadrul Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", un proiect în vederea obţinerii finanţării. Până se hotărăsc ei însă, noi vom face ce putem pe banii noştri", a adăugat preşedintele CJ Vâlcea.

Sursă foto: printsceen video Constantin Rădulescu

Comentarii

3 comentarii

Mihai

Acum 2 luni

Autostrada in urmatorii 10 ani nu vom vedea , asa ca e binevenita soseaua.
Raspunde

Cristescu

Acum 2 luni

Mai de mult se circulă pe acest drum considerat forestier. Era și autobuz care făcea naveta Sibiu -Curtea de Arges. Cred că urmează traseul noii autostrăzi .In județul Argeș mai trebuiesc ceva lucrări de întreținere în zona Tigveni - Curtea de Arges care este peticit fiind foarte circulat.
Raspunde

Lol

Acum 2 luni

Sa se faca intr-un singur sens, respectiv de iesire din Sibiu. -)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus